Przepis jagnięce Bulgogi z azjatyckim sosem gruszkowym może zaspokoić Twoje Koreańskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.99 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz pieprz, Azjatycki olej sezamowy, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z azjatycką gruszką i salsą Kiwi, Azjatycki Sos Do Zanurzania, oraz SOS Azjatycki-Maczanie.
Instrukcje
1
Umieść zieloną cebulę, cukier, posiekany garlic i pokrojony imbir w processorand miksować, aż drobno posiekane, zatrzymującoccasionally zeskrobać w dół boki miski.
Dodaj sos sojowy, mirin, Azjatycki olej sezamowy, toastowane nasiona i czarny pieprz; whiskmarinade do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Olej Sezamowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SOS
Nasiona
4
Wlać 1 filiżanka marynatyinto 15x10x2-calowe szklane naczynie do pieczenia.Otwórz bez kości nogi jagnięciny jak książka; Dodaj do naczynia, układając w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
5
Marynatę nalewamy na jagnięcinę, rozlewamy równomiernie. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny i do 1 dnia, turninglamb od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Jagnięcina
1
Puree Azjatycka gruszka i posiekane zielone onionsin procesor do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka Azjatycka
2
Dodaj sos sojowy, mirin i cukier i proces, aż sugardissolves.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Cukier
3
Dodaj Azjatycki olej sezamowy i 2 łyżki tostów sezamowych; processuntil olej sezamowy jest włączony(większość nasion pozostanie nienaruszona).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Olej Sezamowy
4
Transfersauce do 2-filiżanki miarki. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: sos do zanurzania można przygotować 1 dzień wcześniej.Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
5
Płaszcz grill rack z nonstick spray; przygotować grill (średnie ciepło). Threadjalapeño chile połówki na 2 metalowe szpikulce, dzieląc równo. Nitka ząbki czosnku na innym metalowym szaszłyku, rozstaw lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Metalowe
Kasztany Wodne, Julienne
6
Umieścić jalapeño i szaszłyki czosnkowe na płycie i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
7
Wyjąć jagnięcinę z marynaty i umieścić na przygotowanym grillu z marynatą, która wciąż utrzymuje się na powierzchni (wyrzucić marynatę indyjską). Grilluj jagnięcinę, dopóki mięso nie zostanie ugotowane dlasied doneness, około 15 do 20 minutsper side for medium (jeśli jagnięcina zacznie się palić, przesuń duży arkusz wytrzymałej folii aluminiowej pod spodem i kontynuuj grillowanie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Jagnięcina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
8
Przenieść jagnięcinę na powierzchnię roboczą i pozostawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
9
Podczas gdy jagnięcina odpoczywa, grill jalapeños, czosnek, i przycięte zielonej cebuli, aż lekko rozdrobnione i miękkie, 3 do 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Czosnek
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
10
Przenieś na powierzchnię roboczą.
11
Umieść kochujang (pasta z ostrej papryki) w małej misce. Wymieszać sos do zanurzania i podzielić na 8 małych potraw. Ułóż liście masła na dużym półmisku. Cienko pokroić grillowaną jagnięcinę i ułożyć liście sałaty.
Pokrój zieloną cebulę Na2-calowe kawałki. Ułóż jalapeños, czosnek, i zielona cebula wokół jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Czosnek
Jagnięcina
14
Zraszanie 2 łyżki tosty sezamyseeds nad jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
15
Podawać grillowaną jagnięcinę iwegetables z pastą z ostrej papryki. Pozwól gościom rozłożyć bardzo małe ilośćkochujang na liściach sałaty, ułożyć sałatę i warzywa w liściach sałaty, a następnie owinąć nadzienie liśćmi sałaty i zanurzyć w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść Sałaty
Papryka Chili
Warzywa
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.