Bulgogi jagnięce z azjatyckim sosem gruszkowym

Bulgogi jagnięce z azjatyckim sosem gruszkowym
Przepis jagnięce Bulgogi z azjatyckim sosem gruszkowym może zaspokoić Twoje Koreańskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.99 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz pieprz, Azjatycki olej sezamowy, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z azjatycką gruszką i salsą Kiwi, Azjatycki Sos Do Zanurzania, oraz SOS Azjatycki-Maczanie.

Instrukcje

1
Umieść zieloną cebulę, cukier, posiekany garlic i pokrojony imbir w processorand miksować, aż drobno posiekane, zatrzymującoccasionally zeskrobać w dół boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
ImbirImbir
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść mieszaninę do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj sos sojowy, mirin, Azjatycki olej sezamowy, toastowane nasiona i czarny pieprz; whiskmarinade do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Olej SezamowyOlej Sezamowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SOSSOS
NasionaNasiona
4
Wlać 1 filiżanka marynatyinto 15x10x2-calowe szklane naczynie do pieczenia.Otwórz bez kości nogi jagnięciny jak książka; Dodaj do naczynia, układając w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
5
Marynatę nalewamy na jagnięcinę, rozlewamy równomiernie. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny i do 1 dnia, turninglamb od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
JagnięcinaJagnięcina
1
Puree Azjatycka gruszka i posiekane zielone onionsin procesor do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka AzjatyckaGruszka Azjatycka
2
Dodaj sos sojowy, mirin i cukier i proces, aż sugardissolves.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
CukierCukier
3
Dodaj Azjatycki olej sezamowy i 2 łyżki tostów sezamowych; processuntil olej sezamowy jest włączony(większość nasion pozostanie nienaruszona).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Olej SezamowyOlej Sezamowy
4
Transfersauce do 2-filiżanki miarki. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: sos do zanurzania można przygotować 1 dzień wcześniej.Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
5
Płaszcz grill rack z nonstick spray; przygotować grill (średnie ciepło). Threadjalapeño chile połówki na 2 metalowe szpikulce, dzieląc równo. Nitka ząbki czosnku na innym metalowym szaszłyku, rozstaw lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Umieścić jalapeño i szaszłyki czosnkowe na płycie i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
7
Wyjąć jagnięcinę z marynaty i umieścić na przygotowanym grillu z marynatą, która wciąż utrzymuje się na powierzchni (wyrzucić marynatę indyjską). Grilluj jagnięcinę, dopóki mięso nie zostanie ugotowane dlasied doneness, około 15 do 20 minutsper side for medium (jeśli jagnięcina zacznie się palić, przesuń duży arkusz wytrzymałej folii aluminiowej pod spodem i kontynuuj grillowanie).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Przenieść jagnięcinę na powierzchnię roboczą i pozostawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
9
Podczas gdy jagnięcina odpoczywa, grill jalapeños, czosnek, i przycięte zielonej cebuli, aż lekko rozdrobnione i miękkie, 3 do 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Przenieś na powierzchnię roboczą.
11
Umieść kochujang (pasta z ostrej papryki) w małej misce. Wymieszać sos do zanurzania i podzielić na 8 małych potraw. Ułóż liście masła na dużym półmisku. Cienko pokroić grillowaną jagnięcinę i ułożyć liście sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Papryka ChiliPapryka Chili
GochujangGochujang
MasłoMasło
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Pokrój czosnek clovesdługośc na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
13
Pokrój zieloną cebulę Na2-calowe kawałki. Ułóż jalapeños, czosnek, i zielona cebula wokół jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
14
Zraszanie 2 łyżki tosty sezamyseeds nad jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
15
Podawać grillowaną jagnięcinę iwegetables z pastą z ostrej papryki. Pozwól gościom rozłożyć bardzo małe ilośćkochujang na liściach sałaty, ułożyć sałatę i warzywa w liściach sałaty, a następnie owinąć nadzienie liśćmi sałaty i zanurzyć w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Papryka ChiliPapryka Chili
WarzywaWarzywa
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
JagnięcinaJagnięcina
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
Po prostu zachowując aromaty i smaki, które zostały dostarczone z winegrape, LangeTwins Chenin Blanc jest żywym wyrazem odmiany. Ostre nuty jabłka Granny Smith łączą się z nutą tartej gruszki, aby stworzyć jasne i orzeźwiające wino, którym można się cieszyć samodzielnie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia52
Magazyn