Aksamitna Zupa Z Dyni
Aksamitna zupa z squasha może być tylko zupą, której szukasz. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 162 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka soli, cydr jabłkowy, olej canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Aksamitna Zupa Z Dyni, Aksamitna Zupa Marchewkowa, oraz Aksamitna Zupa Z Pora.
Instrukcje
Każdą dynię przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i membrany.
Umieść squasha, przyciąć boki w dół, na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Połączyć cebulę i olej, podrzucając do herbu.
Rozłóż mieszankę cebuli na patelni wokół squasha.
Piec w 425 przez 45 minut lub do squasha i cebuli są miękkie. Lekko schłodzić. Wyjąć miąższ squasha ze skórek; wyrzucić Skórki.
Włożyć cebulę i pulpę do holenderskiego piekarnika. Wymieszać bulion i kolejne 5 składników (przez pieprz); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Połowę mieszanki dyni umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną squasha. Powrót puree mieszaniny do patelni; wymieszać w pół i pół. Gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż do dokładnie ogrzane.
W razie potrzeby udekoruj tymiankiem.