Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem

Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem
Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem wymaga od początku do końca około 30 minut . Za 5,51 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla diety i pescatarian przepis zawiera 477 kalorii , 36 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 418 fanów. Jeśli masz pod ręką pieprz, cytrynę, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 99% wyniku , co jest niesamowitym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Łosoś z kaparami i rozmarynem , Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem i Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Posmaruj górę i dół filetów z łososia oliwą z oliwek, dopraw solą, pieprzem i rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Połóż każdy kawałek sezonowanego łososia na kawałku folii wystarczająco dużym, aby można go było złożyć i uszczelnić. Na każdy kawałek łososia połóż 2 plasterki cytryny, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki wina i 1 łyżeczkę kaparów. Łososia zawiń szczelnie w torebki foliowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Postaw patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Umieść opakowania foliowe na gorącym grillu i piecz przez 10 minut, aby uzyskać kawałek łososia o grubości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Podawać w opakowaniach foliowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Bodega Chacra Treinta y Dos Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 100 dolarów za butelkę.
Bodega Chacra Treinta i Dos Pinot Noir
Bodega Chacra Treinta i Dos Pinot Noir
Chacra Treinta y Dos to wino z jednej winnicy, produkowane ze starych winnic zasadzonych w 1932 roku na ziemi pokrytej gliną, piaskiem i kamykami. Najbardziej strukturalne ze wszystkich win Chacra, Chacra Treinta y Dos jest przeznaczone do starzenia. Jednak jego miękka charakterystyka i aksamitne taniny sprawiają, że nadaje się do picia w młodszym wieku. Ta czerwień równoważy nuty prażonych przypraw i mesquite z charakterem macerowanych owoców wiśni, zachowując świeżość dzięki mineralnemu wykończeniu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn