Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łatwy Grillowany łosoś może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 6,12 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 207g białka, 86 g tłuszczu, oraz w sumie 2659 kalorii. Jest idealny do 4 Lipca. 153 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sake, sos sojowy, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Łatwy Glazurowany Grillowany Łosoś, Łatwy Grillowany łosoś Pesto w folii, oraz Łatwy Grillowany łosoś klonowy z boczkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Składniki marynaty połączyć w misce. Jeśli cukier jest składnikiem marynaty, której używasz, mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki marynaty umieścić w dużym naczyniu żaroodpornym (lub talerzu z bokami, aby marynata nie biegła). Zalać filety z łososia w marynacie, a następnie umieścić je bez skóry-bok w dół w marynacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososia
Potrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
3
Marynować przez 20 minut na szybką marynatę (można to zrobić w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania grilla) lub jeśli masz więcej czasu, od 1 do 2 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Przed grillowaniem wyjąć filety z marynaty i wyrzucić marynatę. Obficie wcierać lub szczotkować olej po obu stronach filetów rybnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Rybne
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Przygotuj grill: przygotuj grill na wysokie bezpośrednie ciepło (jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przygotuj jedną stronę grilla na wysokie bezpośrednie ciepło, a drugą stronę z mniejszą ilością węgli do pośredniego ogrzewania).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Gdy grill jest gorący (powinieneś być w stanie trzymać rękę jeden cal nad kratami grillowymi tylko przez 1 sekundę), posmaruj ruszty grillowe olejem. (Najlepszym sposobem na to jest złożenie ręcznika papierowego, zanurzenie w oleju i użycie szczypiec do pocierać złożony ręcznik papierowy na ruszcie grillowym.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kasztany Wodne, Julienne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1
Umieścić filety z łososia na grillu, bez skóry w dół, aby uzyskać ładne ślady grilla na gorącym grillu, gdy ryba jest nadal jędrna. Zamknij pokrywę grilla. Gotować od 1 do 3 minut z pierwszej strony, w zależności od grubości filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososia
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
2
Gdy filety rybne zostały umieszczone na grillu, nie przesuwaj ich, dopóki nie zamierzasz ich przewrócić. W przeciwnym razie mogą się rozpadać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Rybne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Obróć filety, aby grillować skórkę w dół: poszukaj śladów grilla na rybie i małej warstwie nieprzezroczystej (gotowanej) ryby, gdzie ryba jest zamyka się na grillu. Używając szczypiec i metalowej szpatułki, aby pomóc w razie potrzeby, ostrożnie obróć rybę na drugą stronę, tak aby Strona skóry była teraz na ruszcie grillowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Kasztany Wodne, Julienne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4
Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, filety należy umieścić na boku grilla najdalej od węgli. Jeśli używasz grilla gazowego, po prostu zmniejsz płomień do średniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Zamknij pokrywę grilla. Gotować przez kolejne 2-5 minut, ponownie w zależności od grubości filetów. Łosoś powinien być ledwo nieprzezroczysty po zakończeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Lepiej błądzić po stronie undercooking łososia, a nie overcooking. Zawsze można umieścić rybę z powrotem na grillu, ale gdy dobry filet jest rozgotowany, nic nie można zrobić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Grillowany łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.