Zupa Marchewkowo-Ziemniaczana
Zupa marchewkowo-ziemniaczana jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ta zupa ma 256 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz odtłuszczony bulion z kurczaka, czosnek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Podobne przepisy to Zupa Marchewkowa Ze Słodkich Ziemniaków, Zupa Z Marchwi I Słodkich Ziemniaków, oraz Zupa Z Słodkich Ziemniaków I Marchwi.
Instrukcje
Wlać olej do miski 4-do 6-quart na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać cebulę, czosnek, i imbir; mieszać często aż cebula kuleje, o 5 protokół.
Dodać curry, kminek, i cayenne; gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać garbanzos, marchew, słodki ziemniak, i bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do utrzymania dusić, przykryć, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie po przekłuciu, 30 protokół.
Wirować partiami w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Powrót do patelni i wymieszać sok z cytryny i sól i pieprz do smaku.
Podgrzewać do gotowania na parze, a następnie kadzi do misek.