Zupa grochowa z awokado z olejem ziołowym
Zupa grochowa z awokado z olejem ziołowym jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 300 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.81 za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, oliwę z oliwek, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju, Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing, oraz Dip Ziołowy Z Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze połączyć natkę pietruszki, oliwę z oliwek i 2 łyżki estragonu; zmiksować na gładką masę. Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach, naciskając na posiekane zioła. Rezerwy 1 łyżka oleju ziołowego (wyrzucić zioła stałe).
W rondlu, połączyć szalotki, bulion, i 2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż szalotka będzie miękka (10 minut).
Dodać groszek; dusić do ugotowania (3 minuty).
Pracując partiami, przełożyć mieszaninę grochu do blendera z awokado, jogurtem, pozostałymi 2 łyżkami estragonu oraz solą i pieprzem; zmiksować na gładką masę. (Można również użyć blendera zanurzeniowego, aby zmiksować zupę w rondlu.) Zupę podzielić na 4 miseczki, skropić olejem ziołowym i udekorować dodatkowymi liśćmi estragonu.