Ziti z włoską kiełbasą

Ziti z włoską kiełbasą
Ziti z włoską kiełbasą może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 547 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 246 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka selera, czosnek w proszku, ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Spróbuj Pieczone Ziti Z Włoską Kiełbasą, Pieczone Ziti z włoską kiełbasą, oraz Pieczone Ziti z włoską kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni na średnim ogniu, gotować kiełbasę z selerem naciowym i cebulą, aż kiełbasa jest równomiernie rumiane, o 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Odcedzić nadmiar tłuszczu i odstawić na bok.
3
W innej patelni na średnim ogniu, połączyć pomidory, sos pomidorowy, czosnek w proszku, sól, i oregano. Gotować na wolnym ogniu podczas przygotowywania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Sos PomidorowySos Pomidorowy
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
MakaronyMakarony
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Makaron gotować przez 8 do 10 minut, lub aż al dente; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W naczyniu do pieczenia 3 quart, warstwa ziti, grzyby, kiełbasa, ser mozzarella, i sos. Powtórz warstwy i wierzch startym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
GrzybyGrzyby
ParmezanParmezan
KiełbasaKiełbasa
SOSSOS
ZitiZiti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Piec przez 45 minut w nagrzanym piekarniku, lub aż rumiane i bąbelkami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Caposaldo Chianti. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn