Zielone Curry Z Dorszem I Zieloną Fasolką

Zielone Curry Z Dorszem I Zieloną Fasolką
Zielone Curry z dorszem i fasolką szparagową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 534 kalorie, 25g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z finecooking.com ma 6 fanów. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka liści bazylii, bulion warzywny, liść limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zielone Curry z pstrągiem jeziornym i fasolką szparagową, Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Curry wieprzowe z zieloną fasolką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić rybę na kawałki wielkości kęsa i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
2
Rozgrzać olej w rondlu 2-do 3-quart na średnim ogniu, aż trochę pasty curry po prostu skwierczy po dodaniu do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj całą pastę curry i gotować, naciskając i mieszając drewnianą łyżką lub żaroodporną łopatką, aby zmiękczyć pastę i wymieszać ją z olejem, aż pachnący, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
4
Dodać mleko kokosowe i bulion i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
5
Dodaj fasolkę szparagową i połowę liści limonki (jeśli używasz) i dobrze wymieszaj.Delikatnie dusić, mieszając od czasu do czasu, aż fasola szparagowa są prawie miękkie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Liście LimonkiLiście Limonki
6
Dodać dorsza, wymieszać, i gotować, aż ryba jest po prostu o gotowe, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
7
Dodać sos rybny i cukier i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
8
Zdjąć z ognia. Tear liście bazylii na pół (lub ćwiartki, jeśli są duże), i mieszać je do curry, wraz z pozostałymi liśćmi limonki (jeśli jest używany).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Liście LimonkiLiście Limonki
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
9
Pozostaw na 5 minut, aby umożliwić rozwój smaków.
10
Podawać gorące lub ciepłe z ryżem lub makaronem, przyozdobione plasterkami chile (jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
11
Foto: Scott Phillips
12
Oceń ten przepis i zobacz opinie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Aichenberg Premium Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn