Zapiekany Tuńczyk z pomidorowo-cytrynowym winegretem
Zapiekany Tuńczyk z pomidorowo-cytrynowym winegretem to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 661 kalorii, 42g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na 7,18 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, rukolę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z winegretem pomarańczowym, Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem, oraz Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać sok z cytryny, ocet i musztardę razem w misce.
Dodać olej w wolnym strumieniu, energicznie ubijając, tworząc lekką emulsję. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Emulsje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Doprowadzić garnek wody do wrzenia toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Wyciąć rdzeń łodygi z góry pomidorów i wyciąć X na dole. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na 15-20 sekund, a następnie spłucz pod zimną wodą. Skórkę można teraz łatwo usunąć. Pomidory pokroić na pół w poprzek i usunąć nasiona i miąższ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Nasiona
Woda
5
Umieścić pomidory, czosnek, tymianek, sól i pieprz do smaku, i vinaigrette w robocie kuchennym lub blenderze i proces aż dobrze wymieszane. Cienkie z odrobiną octu, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Vinaigrette
Pomidor
Ocet
Czosnek
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Odstawić filety z tuńczyka na 15 minut w temperaturze pokojowej. Doprawić wszystkie strony solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Tuńczyk
7
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej, ciężkiej patelni, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Umieść 4 bloki tuńczyka na raz na patelni i gotuj na dużym ogniu przez około 20 sekund z każdej strony, aż wszystkie strony będą lekko rumiane. Powtarzaj, aż cały tuńczyk zostanie ugotowany, dodając więcej oliwy z oliwek, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Wrzucić rukolę lub mieszankę sprężynową z wystarczającą ilością vinaigrette do pokrycia i ułożyć na środku talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Vinaigrette
Spring Mix
Rukola
10
Umieścić tuńczyka wokół sałatki i skropić więcej vinaigrette.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.