Zapiekanka Ze Szparagów
Zapiekanka ze szparagów to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.76 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, skondensowaną zupę serową, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać serek można śledzić to danie główne z Kliny Deserowe Z Serem Śmietankowym jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekanka ze szparagami i szynką, Zapiekanka z szynką i szparagami, oraz Zapiekanka Ze Szparagów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W misce do mieszania zmiksuj ser śmietankowy i zupę serową cheddar, aż nie będzie grudek. Złóż krewetki.
Ułóż szparagi w naczyniu zapiekankowym o wymiarach 9x13 cali. Powinny być ułożone tak, aby głowa do końca ogona szparagów były naprzemiennie.
Wlać mieszaninę ser i krewetki na szparagi. Użyj szpatułki, aby równomiernie rozłożyć zupę. Uważaj, aby nie rozerwać szparagi. Upewnij się, że jest co najmniej 1/2 cala przestrzeni między górnej części składników i górnej części naczynia żaroodpornego, ponieważ zapiekanka zagotuje się podczas gotowania.
Piec w nagrzanym piekarniku 400 stopni F (200 stopni C) przez 35 minut. Po 35 minutach, odkryć i zmiażdżyć smażoną cebulę na wierzchu zapiekanki i gotować przez pozostałe 10 minut odkryte.