Zapiekanka Z Tuńczykiem Z Makaronem Niçoise

Zapiekanka Z Tuńczykiem Z Makaronem Niçoise
Zapiekanka z tuńczykiem z makaronem Niçoise to pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 27g białka, oraz 14g tłuszczu. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest idealny do Jesień. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, kapary, makaron jajeczny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Tuńczykiem I Makaronem.

Instrukcje

1
Ugotuj makaron jajeczny zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając zieloną fasolkę do wody podczas ostatnich 3 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron JajecznyMakaron Jajeczny
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WodaWoda
2
Odcedzić i dokładnie spłukać zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Dodaj mąkę i gotuj, stale ubijając, 1 minutę. Powoli ubijać w mleku i gotować, ubijając stale, około 5 minut lub aż mieszanina dojdzie do wrzenia i zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia i powoli ubijać w 1 szklance parmezanu, ubijając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Ubić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodaj makaron i fasolkę szparagową, pietruszka, tuńczyk, kapary, i, w razie potrzeby, oliwki; delikatnie wrzucić dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
MakaronyMakarony
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
OliwkiOliwki
TuńczykTuńczyk
8
Dodać pomidora i delikatnie wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
9
Przenieść mieszaninę do naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali (1 1/2 kwarty) pokrytego natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Przykryć i przechowywać w lodówce na noc, lub posypać pozostałe 1/4 szklanki parmezanu nad zapiekanką, i piec w 375 przez 30 minut lub do bąbelków i ogrzane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Odstawić na 5 minut przed podaniem.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Rabble Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn