Zapiekanka z tuńczykiem z makaronem Niçoise to pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 27g białka, oraz 14g tłuszczu. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest idealny do Jesień. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, kapary, makaron jajeczny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Tuńczykiem I Makaronem.
Instrukcje
1
Ugotuj makaron jajeczny zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając zieloną fasolkę do wody podczas ostatnich 3 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Jajeczny
Fasola Szparagowa
Woda
2
Odcedzić i dokładnie spłukać zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3
Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Dodaj mąkę i gotuj, stale ubijając, 1 minutę. Powoli ubijać w mleku i gotować, ubijając stale, około 5 minut lub aż mieszanina dojdzie do wrzenia i zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Zdjąć z ognia i powoli ubijać w 1 szklance parmezanu, ubijając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Ubić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Dodaj makaron i fasolkę szparagową, pietruszka, tuńczyk, kapary, i, w razie potrzeby, oliwki; delikatnie wrzucić dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Makarony
Pietruszka-nać
Kapary
Oliwki
Tuńczyk
8
Dodać pomidora i delikatnie wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
9
Przenieść mieszaninę do naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali (1 1/2 kwarty) pokrytego natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
10
Przykryć i przechowywać w lodówce na noc, lub posypać pozostałe 1/4 szklanki parmezanu nad zapiekanką, i piec w 375 przez 30 minut lub do bąbelków i ogrzane przez.
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Rabble Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.