Włoska kiełbasa z polentą
Włoska kiełbasa z polentą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 6 porcji z 457 kalorii, 36g białka, oraz 20g tłuszczu każdy. Za 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką pesto, pomidory, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Z Mąki Kukurydzianej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polenta z włoską kiełbasą, Włoska kiełbasa i ukąszenia polenty, oraz Polenta dyniowa z włoską kiełbasą i koprem włoskim dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania gotuj kiełbasę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Dodaj brokuły. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 5-7 minut lub do miękkości brokułów.
Dodaj pomidory, pesto, płatki pieprzu i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut.
Tymczasem w przypadku polenty zagotuj bulion w małym ciężkim rondlu. Zmniejsz ogień do delikatnego wrzenia; powoli ubij mąkę kukurydzianą. Kontynuuj mieszanie przez 10-12 minut lub do momentu, aż polenta zgęstnieje i uzyska gładką konsystencję.
Podawać z mieszanką kiełbas.
W razie potrzeby udekoruj serem.