Wędzona Sieja Gefilte ryba w sosie cytrynowo-chrzanowym

Wędzona Sieja Gefilte ryba w sosie cytrynowo-chrzanowym
Wędzona biała ryba Gefilte z sosem cytrynowo-chrzanowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 143 kalorie, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Mieszanka liści sałaty maślanej, sól, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym, Nadziewane Muszle Z Wędzoną Sieją W Cytrynowym Sosie Beszamelowym, oraz Gefilte ryba ze świeżym buraczanym chrzanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Marchew ugotować na patelni z wrzącą osoloną wodą, aż będzie bardzo miękka, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Drenaż, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania w małej misce. Wymieszać macę do wody; odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Włożyć marchew do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodać zieloną cebulę i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
7
Dodać mieszankę cebuli do marchwi w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
8
Dodać mieszankę mączki z macy; mieszać, aż mieszanina będzie puree i gładka. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić 3 jajka i sok z cytryny w dużej misce, aż pienisty i lekko zagęszczony, o 4 protokół. Wymieszać mieszaninę z procesora; nie czyścić miski procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Mączka Z MacyMączka Z Macy
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Wymieszaj filety rybne, wędzone ryby, sól i pieprz w tej samej misce procesora, aż ryba zostanie drobno posiekana.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodać pozostałe jajko i zmiksować na grubą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
11
Dodać mieszankę rybną do mieszanki mączki Macy i dokładnie wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż bardzo zimno, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
RybyRyby
12
Wyłóż dużą blachę do pieczenia z woskowanym papierem. Za pomocą mokrych rąk uformuj 1/4 szklanki mieszanki rybnej dla każdego pieroga w owalny kształt jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
13
Umieścić na przygotowanym arkuszu. Przykryć woskowanym papierem i schłodzić podczas przygotowywania kapusty i gotowania na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
14
Ustaw stojak na parownik do warzyw w dużym garnku. Napełnij garnek wystarczającą ilością wody, aby spełnić, ale nie przykryć, dno stojaka. Stojak liniowy z liśćmi kapusty. Ułóż 8 pierogów rybnych na liściach; przykryj dodatkową kapustą. Doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć garnek i pierogi na parze, aż gotowane i twarde w dotyku, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KapustaKapusta
WodaWoda
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Górne liście kapusty przełożyć na talerz. Top z gotowanymi pierogami. Przykryć dolnymi liśćmi kapusty. Pozostałe pierogi parujemy w dodatkowych liściach kapusty w kolejnych 2 partiach. Przykryć i schłodzić ryby gefilte do zimna, co najmniej 6 godzin. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
RybyRyby
1
Wciśnij czosnek przez prasę czosnkową do małej miski lub zmiel czosnek i umieść w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Prasa Do CzosnkuPrasa Do Czosnku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszać z chrzanem i sokiem z cytryny. Stopniowo ubijaj majonezem. Doprawić sosem solą i pieprzem. Przykryć; schłodzić do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MajonezMajonez
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Talerze liniowe z liśćmi sałaty. Ułóż 1 lub 2 pierogi rybne na każdej. Łyżka sosu cytrynowo-chrzanowego obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Liść SałatyLiść Sałaty
CytrynaCytryna
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia7
Magazyn