Wyśmienite ciasto dyniowe
Wyśmienite ciasto dyniowe zajmuje od początku do końca około 45 minut . Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 3,57 USD za porcję. Ten deser ma 1375 kalorii , 21 g białka i 72 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 14 fanów. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Święta Dziękczynienia . Mieszanka puree z dyni, masła, orzechów pekan i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 70% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Wyśmienite ciasto Seitan , Słodki hummus dyniowy z pieczonymi pestkami dyni i Omega Boost Ciasto dyniowe Owsianka z kremem dyniowym .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Przygotowując ulubione ciasto na muszle, przed wymieszaniem dodaj 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów pekan do mąki.
Zmiksuj jajko, dynię i skondensowane mleko.
Wlać mieszaninę do niewypieczonej skorupy ciasta.
Połącz brązowy cukier, mąkę, posiekane orzechy pekan, masło i cynamon widelcem, aż powstanie kruszonka.
Posyp mieszaniną kruszonki na wierzchu mieszanki dyni.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 50 do 55 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka wyjdzie czysty.
Przed podaniem ciasto należy ostudzić.
Polecane wino: Vin Santo, Moscato, Wino Lodowe
Ciasto Dyniowe w menu? Spróbuj sparować z Vin Santo, Moscato i Ice Wine. Vin santo jest typowo słodkie z nutami przypraw do pieczenia i orzechów, dlatego świetnie komponuje się z deserami z przyprawionymi dynią. Dobre musujące Moscato też by się sprawdziło, a jeśli masz ochotę się poszaleć, wino lodowe. La Morandina Moscato d'Asti z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
La Morandina Moscato d’Asti
Kolor jasnożółty z zielonymi odcieniami. Świeże i pachnące, z nutami kwiatu pomarańczy, gardenii i aromatycznych ziół w nosie. W nosie podobne do nosa, lekko musujące o niskiej kwasowości, świeże i aromatyczne, na finiszu nuty mięty i szałwii. Wino to jest typowe dla swojej odmiany winorośli.