Wiśnie w Chianti z miodowym kremem Mascarpone
Wiśnie w Chianti z miodowym kremem Mascarpone to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 5 porcjami. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wiśnie, miód, ser mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Miodowy drobiazg figowy z kozim serem Mascarpone jogurt krem, Gotowanie Z Winem: Kaczka Z Wiśniami W Chianti, oraz Wiśnie gotowane w czerwonym winie z kremem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień lekko; dusić energicznie 20 minut lub aż zredukowane do 1 1/4 filiżanki.
Wlać mieszaninę wiśni do miski; przykryć i przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do ostygnięcia.
W małej misce wymieszać jogurt, ser mascarpone i miód; wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Mieszankę wiśniową równomiernie podzielić na 5 małych miseczek deserowych; każdą porcję ułożyć kremem mascarpone.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi mięty.
Mascarpone: jeśli kiedykolwiek próbowałeś mascarpone, prawdopodobnie zakochałeś się w jego miękkiej, aksamitnej konsystencji i bogatym w maślany smak. Mascarpone jest produkowany, gdy hodowla jest dodawana do ciężkiej śmietany, która jest odtłuszczona z mleka krowiego. Pochodzący z regionu Lombardii w południowych Włoszech, mascarpone mógł otrzymać swoją nazwę od lokalnego słowa oznaczającego ricottę, mascherpa, ponieważ oba są podobne pod względem tekstury. Mascarpone stosowany jest przede wszystkim w deserach, ale dodaje także bogactwa makaronom i pikantnym potrawom.