Wiosenny Ragoût Warzywny

Wiosenny Ragoût Warzywny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wiosennego Ragoût warzywnego. Jedna porcja zawiera 546 kalorii, 16G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 4,74 zł za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka szparagów, marchew, fasola fava i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Wiosna. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wiosenna Ragout Warzywna, Wiosenna Ragout Warzywna, oraz Wiosenny Przepis Na Ragout Warzywny.

Instrukcje

1
Posiekaj białe i bladozielone części porów i dobrze umyj w misce z zimną wodą. Wyciągnij pory z wody za pomocą łyżki szczelinowej i przenieś na durszlak, aby spuścić. Przyciąć łodygi kopru włoskiego równo z żarówką i usunąć wszelkie przebarwione obszary żarówki. Połówki żarówki wzdłużnie i pokroić każdą połowę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala, odrzucając rdzenie. O połowę lub ćwierć większe morele wzdłuż, pozostawiając mniejsze w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
PorPor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rzepy gotować w 6-quart ciężki garnek osolonej wrzącej wody, aż chrupiące-miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RzepaRzepa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Przełóż rzep łyżką szczelinową do dużej miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie. (Utrzymuj wrzącą wodę.) Gotuj marchewkę, aż będzie krucho-miękka, około 3 minut i przełóż łyżką szczelinową do lodowatej wody. Gotować fasolę fava aż chrupiące przetargu, o 2' protokół, i przenieść z rowkiem łyżką do wody z lodem. Delikatnie gotować ziemniaki, aż prawie miękkie, o 15 protokół, i odsączyć w durszlaku. Spłucz pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
WodaWoda
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
RzepaRzepa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Odcedzić blanszowane warzywa i delikatnie obrać zewnętrzne skórki z fasoli fava. Połowę ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
5
Gotować szalotki, pory, sól i pieprz do smaku w 3 łyżki masła w garnku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj bulion, skórkę i 1/4 szklanki ziół i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
ZiołaZioła
7
Wlać mieszaninę przez drobne sito do miski, naciskając na ciała stałe. Odrzuć ciała stałe i rezerwy bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Smażyć w pozostałych 3 łyżkach masła w oczyszczonym garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1 łyżka stołowa, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
10
Dodać koper włoski, szparagi, paprykę i zarezerwowany bulion, następnie dusić, pod przykryciem, aż warzywa będą chrupiące-miękkie, o 4 protokół. Delikatnie wymieszać blanszowane warzywa i gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie warzywa będą po prostu miękkie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
Koper WłoskiKoper Włoski
BulionBulion
11
Podawać ragout posypane pozostałą 1/4 szklanki ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiołaZioła
1
* Warzywa można blanszować 1 dzień wcześniej, poklepywać do sucha, owijać w papierowe ręczniki i przechowywać w zamykanych plastikowych torebkach.* Napar bulion może być wykonane 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzone przed przykryciem i schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn