Wielkanocna Zupa Jagnięca
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać Wielkanocną zupę jagnięcą spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, jajka, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Baranek Wielkanocny, Przepis Na Wielkanocną Jagnięcinę, oraz Wielkanocne Ciasto Jagnięce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć dokładnie głowę i szyję jagnięciny i umieścić w garnku z cebulą. Przykryć zimną wodą, doprawić solą i gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę, kilkakrotnie odtłuszczając powierzchnię.
Pokrój jelita na kilka kawałków i dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Jeśli chcesz, pokrój je, aby łatwiej je umyć. Na oddzielnej patelni zagotować trochę osolonej wody i dodać jelita. Blanszować przez 2 minuty, następnie wyjąć skimmerem i wyrzucić wodę. Jelita drobno posiekać. Nie potrzebujesz więcej niż 1 szklanki posiekanych jelit.
Głowa i szyja są wykonywane, gdy mięso spada z kości.
Wyjmij je z garnka. Za pomocą ostrego noża rozetnij głowę i oddziel mięso od kości.
Wyjąć mięso z szyi i pokroić całe mięso na małe kawałki. Odcedzić wywar i wyrzucić cebulę.
Pozostawić do ostygnięcia i usunąć tłuszcz. (Do tego momentu przygotowania mogą być wykonane dzień wcześniej. Mięso i wywar można schłodzić w lodówce, co ułatwia odtłuszczenie tłuszczu.)
Aby zakończyć zupę, dobrze umyj wątrobę i pokrój ją w drobną kostkę. Na patelni, rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć wątróbkę z szalotki i papryki chili, jeśli używasz.
Dodać drobno posiekane mięso i jelita, razem z 1 szklanką koperku i kilka razy obrócić drewnianą łyżką.
Przenieść mieszaninę do garnka i dodać bulion plus równą ilość wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 12 do 15 minut. Smak i dodać więcej pieprzu i soli w razie potrzeby.
Jajka ubić w dużej misce z około 2 łyżkami wody i sokiem z 1 cytryny. Powoli dodawać kubki gorącej zupy do miski, ubijając stale trzepaczką. Gdy mieszanina jajek jest bardzo gorąca, wlać ją powoli do garnka, dobrze mieszając, na bardzo małym ogniu, aby zapobiec skrzepnięciu. Smak i dodać więcej soku z cytryny w razie potrzeby.
Posypać resztą koperku i podawać od razu.
Uwaga: niektórzy ludzie dodają 1/2 do 1 szklanki ryżu krótkoziarnistego do zupy.
Jeśli nienawidzisz smaku gotowanej jagnięciny, możesz zrobić równie smaczną magiritsę z wątróbkami z kurczaka i bulionem z kurczaka. Jest nawet bezmięsna magiritsa. Podsmażyć szalotki i koperek, dodając kilka posiekanych liści sałaty rzymskiej.
Zalać wodą lub bulionem i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut. Zrobić mieszaninę jaj i cytryny, jak opisano powyżej i służyć.
Przedruk za zgodą Foods Of Greece przez Aglaia Kremezi Stewart, Tabori, & Chang