Waniliowe gotowane brzoskwinie
Waniliowe gotowane brzoskwinie zajmuje mniej więcej 40 minut od początku do końca. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. 39 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz brzoskwinie, wino, czysty miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Waniliowe brzoskwinie z bitym jogurtem, Grillowane Brzoskwinie, Gotowane Wiśnie I Lody Waniliowe, oraz Gotowane brzoskwinie i śmietana.
Instrukcje
Włóż czajnik i napełnij dużą miskę lodową wodą.
Umieść brzoskwinie w innej dużej misce i zalej wystarczająco wrzącą wodą, aby przykryć. Pozostawić na 30 sekund, a następnie wyjąć brzoskwinie łyżką szczelinową i zanurzyć je w zimnej wodzie. Skórki powinny teraz łatwo się odkleić.
Umieść wino, miód i wanilię na patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić wszystkie brzoskwinie, a następnie delikatnie podgrzewaj, aż miód się rozpuści. Opuść brzoskwinie na patelni, przykryj i gotuj delikatnie przez 15-20 minut, aż staną się miękkie, ale nie zbyt miękkie. Używając dwóch drewnianych łyżek, obróć owoce 3 lub 4 razy podczas gotowania i często podlewaj syropem.
Ugotowane brzoskwinie wyjąć z patelni i odstawić na bok w dużej misce.
Gotuj syrop na twardo, aż zmniejszy się o połowę (zajmie to około 10 minut). Łyżką obsypać brzoskwinie, następnie odstawić do ostygnięcia. Brzoskwinie pozostaną do 2 dni, przykryte i w lodówce.
Podajemy brzoskwinie i syrop w temperaturze pokojowej, ciepłe lub schłodzone z łyżkami skrzepłej śmietany, jeśli chcesz.