Veggie Sushi Rolls

Veggie Sushi Rolls
Veggie Sushi Rolls może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 181 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka awokado 1, nasiona sezamu, wodorosty nori 7 przez 8 cali i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 17 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to tanie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Veggie" Sushi " Rolls, Veggie Sushi Rolls, oraz Veggie Sushi Rolls dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ryż w misce bezpiecznej dla mikrofalówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać kilka kropli wody i kuchenka mikrofalowa na wysoki, aż ryż jest ciepła i zmiękczona, o 30 sekund. Odstawić ryż do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
3
W małej misce połącz ocet z 2 łyżkami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść bambusową matę do sushi na powierzchni roboczej z bambusowymi paskami skierowanymi do ciebie poziomo.
5
Umieść arkusz nori poziomo, lśniącą stroną w dół, na macie, wyrównując do najbliższej krawędzi. Zanurz ręce w mieszaninie octu z wodą i rozprowadź schłodzony ryż w równej warstwie na arkuszu nori, pozostawiając górną jedną czwartą nori odkrytą.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6
Posypać sezamem na ryżu, następnie ułóż kije ogórka i marchwi oraz plastry awokado w poziomym pasie w dolnej części ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
Kije MarchewkoweKije Marchewkowe
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Zaczynając od najbliższej krawędzi, podnieś matę, nori i ryż nad nadzieniem, aby zamknąć je w środku, a następnie zwiń sushi do ciasnego cylindra. Użyj palca, aby lekko zwilżyć zewnętrzną krawędź nori mieszaniną octu z wodą, aby uszczelnić rolkę. Zanurzając ostry nóż w wodzie przed każdym cięciem, przeciąć rolkę na pół w poprzek, a następnie przeciąć każdą połowę w poprzek na 4 równe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
NoriNori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Zapakuj sushi do szczelnego pojemnika i posyp sezamem. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do pracy. Dołącz małe pojemniki z sosem sojowym i / lub marynowanym imbirem, jeśli chcesz. I nie zapomnij o pałeczkach!
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
9
Utwórz "pałeczki treningowe", wiążąc górne końce ze sobą, a następnie rozłączając je.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
10
Pojawia się za zgodą The Lunch Box: Packed with fun, healthy meals to go" autorstwa Kate McMillan & Sarah Putman Clegg. Zdjęcia Emmy Boys. Copyright © 2011 by Weldon Owen, Inc. 
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia63
Magazyn