Veggie Sushi Rolls może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 181 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka awokado 1, nasiona sezamu, wodorosty nori 7 przez 8 cali i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 17 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to tanie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Veggie" Sushi " Rolls, Veggie Sushi Rolls, oraz Veggie Sushi Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść ryż w misce bezpiecznej dla mikrofalówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Umieść bambusową matę do sushi na powierzchni roboczej z bambusowymi paskami skierowanymi do ciebie poziomo.
5
Umieść arkusz nori poziomo, lśniącą stroną w dół, na macie, wyrównując do najbliższej krawędzi. Zanurz ręce w mieszaninie octu z wodą i rozprowadź schłodzony ryż w równej warstwie na arkuszu nori, pozostawiając górną jedną czwartą nori odkrytą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nori
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6
Posypać sezamem na ryżu, następnie ułóż kije ogórka i marchwi oraz plastry awokado w poziomym pasie w dolnej części ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Awokado
Kije Marchewkowe
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1-1/2 Uncji Gin
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Zaczynając od najbliższej krawędzi, podnieś matę, nori i ryż nad nadzieniem, aby zamknąć je w środku, a następnie zwiń sushi do ciasnego cylindra. Użyj palca, aby lekko zwilżyć zewnętrzną krawędź nori mieszaniną octu z wodą, aby uszczelnić rolkę. Zanurzając ostry nóż w wodzie przed każdym cięciem, przeciąć rolkę na pół w poprzek, a następnie przeciąć każdą połowę w poprzek na 4 równe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Nori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Zapakuj sushi do szczelnego pojemnika i posyp sezamem. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do pracy. Dołącz małe pojemniki z sosem sojowym i / lub marynowanym imbirem, jeśli chcesz. I nie zapomnij o pałeczkach!
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Marynowany
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pałeczki
9
Utwórz "pałeczki treningowe", wiążąc górne końce ze sobą, a następnie rozłączając je.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino można spróbować jest Birichino Jurassic Park Winnica stare winorośle Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.