Usprawnij Węgierski Torte
Streamline Węgierski Torte jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciepłej wody, żółtka, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 56 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to tanie przepis dla fanów kuchni wschodnioeuropejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Spróbuj Tort Z Orzecha Węgierskiego, Tort Z Węgierskich Orzechów Laskowych, oraz Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię z galaretką 11x17 cali.
Wymieszać orzechy włoskie, zmielony cynamon i 3/4 szklanki cukru w średniej misce i odstawić.
W małej misce rozpuścić drożdże i 1 łyżeczkę cukru w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół. W dużej misce wymieszać mieszaninę drożdży, żółtka, śmietanę i masło. Stopniowo mieszaj mąkę, aż ciasto stanie się zbyt sztywne, aby użyć łyżki. Użyj ręki do zagniatania ciasta w misce, aż stanie się gładka, o 5 protokół. Ciasto podzielić na trzy równe części, uformować w kulki, przykryć i odstawić na około 15 minut.
Rozwałkuj jedną z kulek ciasta między 2 arkuszami woskowanego papieru, aby pasowała do patelni.
Ciasto umieścić na dnie przygotowanej patelni do pieczenia i rozprowadzić 3/4 masy orzechowej.
W ten sam sposób rozwałkuj kolejną kulkę ciasta, połóż ją na warstwie orzechów na patelni i równomiernie rozłóż konfitury morelowe na cieście.
Rzuć trzecią kulkę w ten sam sposób i umieść na warstwie konserw.
Umieść torte w nagrzanym piekarniku i ustaw timer na 40 minut. Kiedy zegar zgaśnie, górna część tortu powinna być złotobrązowa, jeśli nie, poczekaj kilka minut.
Białka umieścić w czystej szklanej lub metalowej misce. Ubij białka do miękkich szczytów, następnie stopniowo dodawaj 2/3 szklanki cukru, ubijając białka do sztywnych szczytów.
Rozprowadzić bezę równomiernie na wierzchu torte i posypać pozostałą mieszaniną orzechów.
Piec tortownicę pokrytą bezą przez dodatkowe 15 minut. Schłodzić torte w patelni ustawionej na stojaku z drutu. Przyciąć krawędzie, aby uzyskać czystszą prezentację.
Podawać w temperaturze pokojowej.