Upiec książkę: ultracienkie czekoladowe ciasteczka
Bake The Book: ultracienkie czekoladowe ciasteczka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, syrop kukurydziany, płatki owsiane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj No Bake Biscoff Chocolate Chunk Cookies, Solone Kawałki Czekolady Bez Pieczenia Ciasteczek, oraz Upiecz książkę: ciasteczka kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Umieść półki w górnej i dolnej części piekarnika.
Mąkę i sodę wymieszać w małej misce i dokładnie wymieszać trzepaczką lub widelcem.
W dużej misce, ubij razem roztopione masło, owies, cukry, syrop kukurydziany, mleko i sól.
Wymieszać w mieszaninie mąki. Jeśli ciasto jest ciepłe z masła, niech ostygnie przed dodaniem czekolady. Wymieszać kawałki czekolady. Jeśli to możliwe, pozostawić ciasto na co najmniej kilka godzin w temperaturze pokojowej lub (jeszcze lepiej) na noc w lodówce. Reszta to wyjątkowo chrupiące i wyjątkowo aromatyczne ciastko!
Ciasto podzielić na 15 równych kawałków.
Ułóż 3 arkusze folii aluminiowej, przycięte, aby pasowały do arkuszy ciastek, na ladzie. Ułóż 5 kawałków ciasta (4 w kwadracie i 1 w środku) dobrze od siebie na każdym arkuszu folii, pamiętając, że ciasteczka rozłożą się na 5 cali. Spłaszczyć każdy kawałek ciasta, aż będzie około 3 1/2 cala średnicy. Przesuń dwa arkusze na blachy do pieczenia.
Piec przez 20 do 25 minut, aż ciasteczka będą cienkie i bardzo brązowe. Jeśli są zbyt blade, nie będą ostre. Obracaj Patelnie od góry do dołu i od przodu do tyłu w połowie czasu pieczenia, aby zapewnić równomierne pieczenie. Wsuń folię z ciasteczkami na stojaki, aby całkowicie ostygła przed wyjęciem ciasteczek z folii. Powtórz z trzecią porcją-możesz nawet przesunąć kolejną folię i ciasto na ciasteczka na gorącą blachę do pieczenia, o ile natychmiast włożysz patelnię do piekarnika. Całkowicie schłodzić ciasteczka przed układaniem lub przechowywaniem. Może być przechowywany w hermetycznym pojemniku przez co najmniej 3 dni.