Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette

Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette
Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 16G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, pasta pomidorowa, parmezan ser reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać liść laurowy można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Duszone żeberka wołowe z puree ziemniaczanym, Chardą Szwajcarską i śmietaną chrzanową, Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe, oraz Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na krótkie żeberka: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni Fahrenheita.Przyciąć grube warstwy zewnętrznego tłuszczu z krótkich żeber. Nie przesadzaj; małe ilości tłuszczu stworzy smak i większość tłuszczu zostaną usunięte, gdy przepis jest odtłuszczone pod koniec. Doprawić wszystkie boki żeberek solą i pepper.In ciężki garnek, taki jak garnek 5-quart stock lub holenderski piekarnik, który ma ciasną pokrywkę, rozgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Dodaj 3 krótkie żeberka, sear ze wszystkich stron do brązowego, 4 do 5 minut na stronę. Jeśli na końcu jest dużo odsłoniętego mięsa, użyj szczypiec do stania żeber do zgrzewania końców przez około 2 minuty na koniec.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu z patelni. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać do patelni grubo posiekaną cebulę, marchewkę i seler, skrobając wszelkie rumiane kawałki mięsa z dna patelni drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Saute, mieszając często, aż warzywa są nieco rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3
Dodaj połowę czosnku, i stale mieszając, saute aż tylko pachnące, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4
Dodaj pastę pomidorową i, ciągle mieszając, saute aż pasta pomidorowa po prostu zaczyna się karmelizować, 1 do 2 minut dłużej.Podnieś ciepło do wysokości i odgazuj patelnię z winem, skrobając wszelkie rumiane soki z dna garnka drewnianą łyżką. Zmniejszyć ogień do średniej-wysokiej i zmniejszyć wino o połowę na wolnym ogniu, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Dodać liść laurowy, natkę pietruszki, tymianek i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
6
Dodać żeberka z powrotem do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Dodać tyle bulionu z kurczaka, aby doprowadzić płyn do połowy żeber. Doprowadzić wywar do wrzenia, umieścić kawałek papieru pergaminowego na garnku, przykryć szczelnie i wstawić do piekarnika. Gotować od 2 do 2,5 godziny, aż mięso odpadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Wyjmij krótkie żeberka z garnka i połóż na talerzu. Gdy jest wystarczająco chłodny, rozdrabniaj mięso z kości na kawałki wielkości kęsa, odrzucając widoczny tłuszcz lub chrząstkę. Rezerwa ciepła do czasu potrzebnego.Przecedzić SOS Cabernet przez sito o drobnych oczkach, naciskając tylną dużą łyżkę na ciała stałe, aby uzyskać maksymalną ilość sosu. Odtłuścić SOS albo przez: za pomocą separatora sosu; przechylając patelnię na jedną stronę i odtłuszczając tłuszcz z dużą łyżką; lub tworząc naczynie do tego momentu dzień wcześniej, schładzając go i łyżki OFF warstwy tłuszczu, który zwęża się na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Umieść odtłuszczony sos na dużej patelni na średnim ogniu i zmniejszyć konsystencję sosu (wystarczająco grube, aby pokryć tył łyżki), 4 do 5 minut, jeśli sos jest ciepły. Sos na małym ogniu.Dla orecchiette i chard: przynieść duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrecchietteOrecchiette
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Dodaj orecchiette i gotować zgodnie ze wskazówkami pakietu aż al dente, o 12 protokół.Tymczasem w dużej zupie lub garnku rozgrzej pozostałą oliwę przez 1 minutę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrecchietteOrecchiette
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Dodaj pozostały czosnek i drobno posiekaną cebulę i saute, mieszając często, aż bardzo lekko zabarwiony, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
12
Dodaj chard, wrzucić dobrze do herbu z oliwą z oliwek i saute, mieszając często, aż zmiękną, o 6 protokół. To będzie wydawać się dużo chard kiedy po raz pierwszy umieścić go w doniczce, ale będzie więdną znacznie. Kadzi filiżankę wody do gotowania makaronu nad chard i nadal saute, mieszając często, aż większość cieczy odparowuje, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
13
Odcedzić makaron i dodać do mieszaniny chard.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
14
Polać połowę sosu Cabernet na makaron i chard i wrzucić do pokrycia makaron z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
15
Dodać ser do makaronu i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
16
Makaron ułożyć na półmisku lub podzielić na duże miseczki z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Rozdrobnione mięso umieścić w pozostałym sosie Cabernet i ogrzać na średnim ogniu. Łyżka mięsa i sos na makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
18
Podawać natychmiast z dodatkowym startym serem Parmigiano Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Magazyn