Awokado Tzatziki może być właśnie przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ta bezglutenowa, lakto ovo wegetariańska i pierwotna receptura zawiera 58 kalorii, 1 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. To tani przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup awokado, ogórek, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 38%. Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Tzatziki z awokado, Tzatziki z awokado-miętą i Sos z awokado Tzatziki.
Instrukcje
1
W średniej misce połącz awokado, czosnek, sok z cytryny, śmietanę i ogórek. Rozgnieć widelcem na gładką masę. Jeśli Twoje awokado nie jest wystarczająco dojrzałe, możesz użyć robota kuchennego. Dopraw płatkami czerwonej papryki, kolendrą, miętą, solą i pieprzem i dobrze wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej
Pokrojona W Kostkę Dziczyzna
Plasterki Cytryny I świeże Liście Mięty
O Brzoskwiniach Obranych, Wypestkowanych I Pokrojonych W Plasterki
Kolendra
4 Tortille Z Mąki Pszennej (8 Cali), Temperatura Pokojowa
Białe wino, napój alkoholowy i składnik to moje ulubione dania Tzatziki. Jeśli masz ochotę na greckie jedzenie, assyrtiko i moschofilero to wspaniałe białe wina, które pasują do kurczaka, owoców morza itp. Agiorgitiko to pełne, czerwone wino, odpowiednie do pieczonych mięs i jagnięciny.
Tom Eddy Tenz-Sauvignon Blanc
Nuty klasycznych właściwości ziołowych Marlborough Sauvignon uzupełniają inne złożone cechy grejpfruta, białej gruszki, zielonej trawy i agrestu. Intensywne aromaty wina są wzmocnione na podniebieniu subtelną mineralnością i apetyczną kwasowością. Skoncentrowane wykończenie jest rześkie, czyste i długotrwałe. Profil degustacyjny wina doskonale komponuje się z różnorodnymi potrawami (np. świeżymi ostrygami!), ale z łatwością można nim delektować się samym winem w upalny letni dzień. Dzięki!