Tuńczyk z cytrusową Gremolatą

Tuńczyk z cytrusową Gremolatą
Tuńczyk z cytrusowym Gremolatanem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 463 kalorie, 54g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na $8.9 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka, pietruszkę z płaskim liściem, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Łosoś Z Cytrusowo-Miętową Gremolatą, Pieczone Branzino z cytrusową Gremolatą, oraz Dip Z Tuńczykiem Gremolata.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Przed gotowaniem tuńczyka połącz natkę pietruszki, skórkę cytrynową i skórkę pomarańczową w małej misce. Wymieszać drobno posiekany czosnek i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Pokroić tuńczyka w cegły o 3 cale długości i 2 cale szerokości, 3 kawałki na porcję. Tuńczyka doprawić rozmarynem, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RozmarynRozmaryn
TuńczykTuńczyk
3
Skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i odstawić na 10 do 15 minut. Gdy gotujesz, podgrzej zdrową mżawkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodaj tuńczyka i gotuj przez 2 minuty z każdej strony na rzadkie, 3 do 4 minut z każdej strony na nieprzezroczyste ryby. Patelnię polać sokiem z cytryny. Ułóż rybę na talerzu, rozrzuć gremolatę na wierzchu i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn