Tort Makowy Szkliwiony Cytrynowo-Jagodowy

Tort Makowy Szkliwiony Cytrynowo-Jagodowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj szkliwionego ciasta z makiem cytrynowo-jagodowym. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 313 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, masło, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ciasto Z Makiem Cytrynowym Bundt, Ciasto Z Makiem Cytrynowym Bundt, oraz Ciasto Cytrynowo-Makowe Bundt.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, zalać patelnię 12-cup Bundt sprayem do gotowania; kurz bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Bułka TartaBułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
3
W dużej misce wymieszać granulowany cukier i masło; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekkie i puszyste (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
5
Mąkę połączyć z 4 kolejnymi składnikami (przez sól), wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać jagody do mieszanki mąki; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Połącz 3/4 szklanki maślanki, 1/3 szklanki soku i ekstraktów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
SokSok
8
Dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
9
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Chłodna patelnia na stojaku z drutu 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Wyjąć ciasto z patelni; ostudzić na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Aby przygotować glazurę, umieść cukier puder w małej misce; dodaj 1 łyżkę maślanki i 1 łyżkę soku, mieszając trzepaczką do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MaślankaMaślanka
GlazuraGlazura
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Polać glazurą na ciepłym cieście; całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 łyżki syropu (boysenberry, jagodowy itp.)2 łyżki syropu (boysenberry, jagodowy itp.)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło zmiękczonemasło zmiękczone2(zima)bułka tarta suchabułka tarta sucha4largesjajajaja7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki13 3/4 uncji mąki uniwersalnej (o13 3/4 uncji mąki uniwersalnej (o4146 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania11 funt cukinii,wyciąg z cytrynywyciąg z cytryny796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z cytryny (ok. 3 cytryny)świeży sok z cytryny (ok. 3 cytryny)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimaślanka beztłuszczowamaślanka beztłuszczowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)maślanka beztłuszczowamaślanka beztłuszczowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)płatki kokosowe, prażone, opcjonalniepłatki kokosowe, prażone, opcjonalnie2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterki1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn