Tilapia z fioletową skórką ziemniaczaną i szczypiorkowym olejem rozmarynowym

Tilapia z fioletową skórką ziemniaczaną i szczypiorkowym olejem rozmarynowym
Tilapia z fioletową skórką ziemniaczaną i szczypiorkowym olejem rozmarynowym jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, pescatariańskie i דל פחמימות,zne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 24g białka, oraz 42g tłuszczu. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, masło, fioletowe ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 20 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 227 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tilapia z fioletową skórką ziemniaczaną i szczypiorkowym olejem rozmarynowym, Potato Parmesan & Chive Crusted Tilapia, oraz Purple Sweet Potato and ciecierzyca Pot Pie Soup with Rosemary Biscuits.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić filety rybne na powierzchni roboczej i doprawić solą i pieprzem. Top każdy z filetów z wystarczającą ilością plastrów ziemniaka, aby całkowicie pokryć powierzchnię ryby, nakładając ziemniaki jak półpasiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
ZiemniakZiemniak
3
Ziemniaki posypać odrobiną soli i pieprzu oraz 1 łyżką liści rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
4
Rozgrzać dużą, patelnię odporną na piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
5
Dodać oliwę z oliwek i masło. Gdy masło jest stopione i olej jest gorący dodać ryby, strona ziemniaków w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
ZiemniakZiemniak
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Umieść patelnię w piekarniku i piec, aż ryba jest gotowane przez, o 15 do 17 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
W międzyczasie połączyć oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, szczypiorek, pozostałą 1 łyżkę rozmarynu, sól i pieprz w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I PieprzSól I Pieprz
RozmarynRozmaryn
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Aby służyć, umieść rybę na talerzach, ziemniaki do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
RybyRyby
9
Rybę i talerz skropić oliwą ze szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn