Tartufo
Tartufo trwa około 55 minut od początku do końca. Za 1,38 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 638 kalorii. Mieszanka wiśni maraschino, lodów waniliowych, ekstraktu waniliowego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Foodnetwork ma 15 fanów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 32%. Tartufo, mokka tartufo i czekoladowe tartufo z orzechami laskowymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W ciężkim rondlu ustawionym na średnim ogniu wymieszaj cukier z 1/4 szklanki wody.
Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż mieszanina nabierze ciemnobrązowego koloru.
Zdjąć z ognia i ostrożnie wymieszać z gęstą śmietaną, ekstraktem waniliowym i solą. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Połącz okruszki ciasteczek i kawałki czekolady w dużej zamykanej torebce.
Za pomocą dużej, okrągłej łyżki do lodów nabierz kulkę lodów i pozostaw ją w łyżce. Rączką drewnianej łyżki zrób dziurę na środku łyżki i włóż do niej wiśnię. Przykryj otwór odrobiną lodów i włóż gałkę lodów do torebki z ciasteczkami i kawałkami czekolady. Wstrząśnij delikatnie, dociskając, aby całkowicie pokryć lody.
Połóż łyżkę na tacy i wstaw do zamrażarki na 30 minut. Powtórz proces z pozostałymi składnikami.
Przed podaniem rozłóż sos karmelowy na 4 talerzach.
Wyjmij Tartufos z zamrażarki i przekrój je na pół. Na każdym talerzu ułóż po 2 połówki i udekoruj gałązkami mięty.