Przepis tajski makaron z sosem orzechowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 29g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka octu ryżowego, pasty curry, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Spróbuj Tajski makaron z sosem orzechowym, Tajski Sos Orzechowy Makaron, oraz Makaron Soba z tajskim sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Makaron ugotować we wrzącej wodzie 6 minut. Spłukać i osuszyć. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Miejsce 1/2 szklanki orzeszków ziemnych w robocie kuchennym; proces do gładkiej (o 2 protokół), skrobanie boki miski raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Połączyć masło orzechowe, bulion, i następne 5 składniki (bulion przez czosnek) w dużej patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować 1 minutę.
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 32 dolarów za butelkę.