Tajska sałatka z krewetkami dla 2 osób

Tajska sałatka z krewetkami dla 2 osób
Tajska sałatka z krewetkami dla 2 osób może być właśnie tym azjatyckim przepisem, którego szukasz. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 244 kalorie, 27 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 3,94 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup porwaną sałatę liściastą, nasiona sezamu, pieprz i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 4 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 58% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Sałatka ze świeżych krewetek i marchewki z szybkim tajskim dressingiem, Tajska sałatka z krewetek i Tajska sałatka z krewetek.

Instrukcje

1
W dużej misce połącz pierwsze siedem składników; odłożyć na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Posyp krewetki solą i pieprzem; nawlecz na dwa metalowe lub namoczone drewniane patyczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
3
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz na 4-centymetrowym ogniu przez 2-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4
Wymieszaj zarezerwowany sos; dodać krewetki, cebulę i ogórek. Wrzucić do płaszcza. Podzielić sałatę na dwa talerze sałatkowe; posyp mieszanką krewetek i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii

Składniki

11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejogórek obrany i pokrojony w plastryogórek obrany i pokrojony w plastry21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.mielona świeża kolendramielona świeża kolendra21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.mielona świeża kolendramielona świeża kolendra21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.mielona świeża miętamielona świeża mięta21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.mielona świeża miętamielona świeża mięta473Orzechy dowolne (posiekane)rozdarta sałata liściowarozdarta sałata liściowa2(zima)1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos sojowy o obniżonej zawartości sodusos sojowy o obniżonej zawartości sodu01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek1Dashpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.nasiona sezamu, tostynasiona sezamu, tosty227Orzechy dowolne (posiekane)niegotowane krewetki duże, obrane i deveinedniegotowane krewetki duże, obrane i deveined1largessłodka cebula, pokrojona w plasterkisłodka cebula, pokrojona w plasterki

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Pinot Noir Williams Selyem Russian River Valley. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 110 dolarów.
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Aromaty czerwonej wiśni, konfitury truskawkowej i wyblakłych płatków róż zdają się śpiewać w najwyższych rejestrach tej kuszącej oferty. Nuty korzenia buraka, suszonych ziół i przypraw drzewnych oferują nuty basowe, które uzupełniają ten wspaniały apartament orkiestrowy. Z powietrzem aromaty intensyfikują się z nutami wiśni Morello. W smaku bardzo gęste na wejściu z silną smugą mineralności aż do finiszu. Garbniki są wyjątkowo drobnoziarniste i przypominają herbatę cejlońską. Pinot Noir z Russian River Valley 2015 to klasyk, który podkreśla elegancję i moc naprawdę wspaniałego regionu upraw. Pinot Noir do tej mieszanki pochodził głównie z naszych winnic Drake Estate i Williams Selyem Estate Vineyard.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia26
Magazyn