Szybka wieprzowina z wiosenną zielenią
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Szybka wieprzowina z wiosennymi zieleniami może być świetnym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Mieszanka oliwy z oliwek, steki schabowe, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to ramen z brzuszka wieprzowego z zielenią wiosenną, Wiosenne Zielenie Quiche + Wiosenne Prezenty Rozrywkowe, oraz Szybki Obiad Wieprzowy.
Instrukcje
Aby ugotować wieprzowinę, rozgrzać olej na głębokiej patelni, która jest wystarczająco duża, aby później pasowała do zieleni. Przyprawić steki solą i pieprzem i smażyć na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony, aż staną się złote.
Wyjmij z patelni i utrzymuj ciepło na rozgrzanej płycie lub w niskim piekarniku.
Aby zwiędnąć zieleninę, wrzucić czosnek i płatki chilli do tej samej patelni i gotować przez około 30 sekund, aż skwierczą, ale nie rumiane, następnie wlać 5 łyżek wody i wrzucić zieleninę. Gotować na wolnym ogniu przez 4-5 minut, aż zielenina zwiędnie. Wymieszać ciecierzycę i wszelkie soki z wieprzowiny i nadal mieszać, aż wszystko będzie gorące.
Podawać kopiec zieleni zwieńczony stekiem i dowolnymi sokami.