Steki z tuńczyka zapiekane z majonezem Wasabi-zielona cebula

Steki z tuńczyka zapiekane z majonezem Wasabi-zielona cebula
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z tuńczyka z majonezem Wasabi-zielona cebula. Na 8,18 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 651 kalorii, 54g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej roślinny, zieloną cebulę, pastę wasabi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi, Burger zapiekany z tuńczyka z majonezem Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk z fasolką szparagową, cytryną i Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić pierwsze 3 składniki w małej misce, aby wymieszać, dodając więcej pasty wasabi w razie potrzeby. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszać sos teriyaki, sos sojowy i ocet ryżowy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TeriyakiSos Teriyaki
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść steki z tuńczyka w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Dodaj mieszaninę teriyaki; worek uszczelniający. Obróć torbę w płaszcz.
5
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut, obracając torebkę od czasu do czasu.
6
Grill szczotkowy z olejem roślinnym. Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Steki z tuńczyka odcedzić. Tuńczyk Grill do pożądanej doneness, około 4 minut na stronie dla średnich. Top każdy stek z tuńczyka z około 2 łyżki majonezu wasabi i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
MajonezMajonez
WasabiWasabi
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1
Pastę Wasabi można znaleźć w sekcji Asian foods lub w punkcie sushi większości supermarketów
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn