Steki z tuńczyka zapiekane z majonezem Wasabi-zielona cebula
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z tuńczyka z majonezem Wasabi-zielona cebula. Na 8,18 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 651 kalorii, 54g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej roślinny, zieloną cebulę, pastę wasabi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi, Burger zapiekany z tuńczyka z majonezem Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk z fasolką szparagową, cytryną i Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić pierwsze 3 składniki w małej misce, aby wymieszać, dodając więcej pasty wasabi w razie potrzeby. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Wymieszać sos teriyaki, sos sojowy i ocet ryżowy w małej misce.
Umieść steki z tuńczyka w zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj mieszaninę teriyaki; worek uszczelniający. Obróć torbę w płaszcz.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut, obracając torebkę od czasu do czasu.
Grill szczotkowy z olejem roślinnym. Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Steki z tuńczyka odcedzić. Tuńczyk Grill do pożądanej doneness, około 4 minut na stronie dla średnich. Top każdy stek z tuńczyka z około 2 łyżki majonezu wasabi i służyć.
Pastę Wasabi można znaleźć w sekcji Asian foods lub w punkcie sushi większości supermarketów