Stek i warzywa
Stek i warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 20% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 388 kalorii, 23G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, wodę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe jako deser. Będzie hitem w Twoim Walentynki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 61%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Restauracje w pobliżu Poor Man ' s Steak & Vegetables, Pieczony stek z warzywami, oraz Stek Na Szaszłyki Z Warzywami.
Instrukcje
W dużej misce połączyć skrobię kukurydzianą, bulion, wodę i sos sojowy, aż będzie gładka; odstawić.
Stek pokroić cienko na ziarno, następnie pokroić plastry na pół; odstawić.
Na patelni nieprzywierającej lub wok smażyć zieloną paprykę, cebulę i czosnek na oleju przez 4 minuty; wyjąć i odstawić.
Dodać mięso; smażyć przez 4-6 minut lub aż nie będzie już różowy.
Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej i dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Dodaj pomidory, kasztany wodne i mieszaninę zielonego pieprzu; gotuj i mieszaj, aż się rozgrzeje.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to świetny wybór do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Merlot reżysera
Nasz Merlot reżyserski z 2014 roku oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu o smakach śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonych subtelnymi przyprawowymi nutami fasoli espresso i opiekanej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w jego wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.