Sos Z Indyka
Sos z indyka wymaga około 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 5 porcji z 466 kalorii, 26g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Za $1.21 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka ziaren pieprzu, marchwi, skrzydełek z indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 27 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę polubiło ten sos. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy obejmują Sara Moulton ' s Best Make-Ahead Turkey Gravy & carving turkey tips, Prosty pieczony indyk z bogatym sosem z indyka, oraz Miso-wcierany Indyk z sosem z indyka.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Włóż skrzydełka z indyka* do małej brytfanny i piecz je na złoty kolor, około 30 minut.
Podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchewkę, czosnek, zioła i ziarna pieprzu i gotuj przez 5 minut.
Dodaj skrzydełka z indyka.
Wlej trochę wody do brytfanny i zeskrob wszystkie zrumienione kawałki na dnie; dodaj to do garnka. Przykryj wszystko w garnku zimnem
woda o 1 cal i doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając pianę, która unosi się na powierzchnię. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 1 1/2 do 2 godzin. Odcedź ciała stałe i wyrzuć. Wytrzyj garnek i umieść go na średnim ogniu. Roztop masło z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i dodaj mąkę. Gotuj tę zasmażkę, często mieszając, aż się zarumieni. Powoli ubij odcedzony wywar, uważając, aby wypracować wszelkie grudki. Gotuj, aż sos zgęstnieje, około 10 do 15 minut.
* Uwaga kucharza: Dodaj również kręgosłup i szyję z indyka, który grillujesz.