Jesienny drobiazg z pieczonymi jabłkami, gruszkami i sosem dyniowo-karmelowym

Jesienny drobiazg z pieczonymi jabłkami, gruszkami i sosem dyniowo-karmelowym
Przepis jesienny drobiazg z pieczonymi jabłkami, gruszkami i sosem dyniowo-karmelowym może zaspokoić Twoje pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 9g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz dynię, sherry, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Jesienny drobiazg z pieczonymi jabłkami, gruszkami i sosem dyniowo-karmelowym, Pieczone gruszki w sosie karmelowym, oraz Gruszki pieczone w soli z sosem karmelowym.

Instrukcje

1
Żółtka i 1/2 szklanki mleka ubić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj cukier, mąkę, wanilię i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
3
Ubijać, aż cukier się rozpuści. Przynieś 1 1/2 szklanki mleka na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj mleko w mieszaninę żółtkową. Powrót mieszaniny do tego samego rondla. Gotować, aż krem zgęstnieje i zagotuje, stale mieszając, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
CukierCukier
MlekoMleko
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię. Schłodzić do ostygnięcia, około 2 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cukier i gotuj, aż mieszanina będzie głęboka, stale mieszając, około 8 minut (mieszanina będzie ziarnista). Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
3
Dodać śmietanę (mieszanina będzie bańki). Mieszać, aż kawałki karmelu rozpuścić, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
KremKrem
4
Dodać dynię; mieszać aż do ogrzania. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 2 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać jabłka, gruszki i sok z cytryny w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Masło umieścić na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Podgrzewać w piekarniku, aż masło rozpuści się i zacznie brązowieć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Dodaj owoce do blachy do pieczenia i wrzucić z masłem. Piecz, aż owoce będą miękkie i złociste, obracając metalową łopatką co 15 minut, około 1 godziny. Chłodne owoce na prześcieradle.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
1
Umieść ladyfingers, płaska strona do góry, na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Szczotka z Sherry. Dół linii 2-lub 3-quart szklanym naczyniu drobiazg z jednej warstwy ladyfingers, Sherry stronie do góry. Dolna krawędź linii z 1 rzędem ladyfingers, Sherry side in, delikatnie dociskając do naczynia. Połówkę kremu łyżka do wyłożonego naczynia; gładki wierzch. Przykryć połową owocu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
OwoceOwoce
3
1/2 szklanki sosu karmelowego. Linia krawędzi naczynia z drugim rzędem ladyfingers, Sherry stronie w. Owoce przykryć pojedynczą warstwą ladyfingers. Łyżką pozostałą śmietanę z ciasta. Przykryć pozostałymi owocami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
OwoceOwoce
4
Owoce skropić 1/2 szklanki sosu karmelowego. Linia krawędzi naczynia z trzecim rzędem ladyfingers, Sherry stronie w. Schłodzić co najmniej 6 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
OwoceOwoce
5
Ubij śmietanę, cukier i wanilię w misce, aż mieszanina osiągnie szczyty. Napełnij worek cukierniczy wyposażony w dużą końcówkę rozety z bitą śmietaną i wymieszaj go z drobnostką (lub łyżką bitej śmietany). (Można przygotować 3 godziny wcześniej; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
WaniliaWanilia
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Bitą śmietanę skropić 2 łyżkami sosu karmelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Bita śmietanaBita śmietana
7
Plastry gruszki posmarować sokiem z cytryny; ułożyć dekoracyjnie na szczycie bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
GruszkaGruszka
8
Podawać, przekazując pozostały sos karmelowy osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn