Bułeczki z bazyliowym serem Cheddar
Basil Cheddar Scones to europejskie śniadanie. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 344 kalorie . Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 53 centy za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Aby przepis był tak pyszny, wystarczy mieszanka proszku do pieczenia, mleka, mąki i kilku innych składników. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 27% , to danie jest raczej złe. Wypróbuj bułeczki z serem Cheddar , bułeczki z jabłkiem i serem Cheddar oraz bułeczki z jabłkiem i serem Cheddar , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia.
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. W drugiej misce połącz jajko, mleko, ser i pesto. Mieszaj z mączną mieszanką, aż będzie zwilżona.
Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagnieść 8-10 razy.
Przełożyć na natłuszczoną blachę do pieczenia. Wklep w 10-calowy. koło; pokroić na osiem klinów, ale nie rozdzielać ich.
Piec w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Scone świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.