Tiramisu
Tiramisu wymaga ok. 7 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 575 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz tia maria, ciężki krem, mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.
Instrukcje
Wymieszać wodę, espresso w proszku, 1 łyżkę cukru i Tia Maria w płytkiej misce, aż cukier się rozpuści, a następnie ostudzić.
Beat żółtka, Marsala, i pozostałe 1/2 szklanki cukru w metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody za pomocą trzepaczką lub Ręczny Mikser Elektryczny, aż potrojony w objętości, 5 do 8 protokół.
Wyjąć miskę z ognia. Beat w mascarpone aż tylko połączone.
Ubij śmietanę w dużej misce, aż utrzyma sztywne szczyty.
Miksturę mascarpone delikatnie, ale dokładnie ubić na bitą śmietanę.
Zanurzając obie strony każdego ladyfinger w mieszaninie kawy, dno linii 13 - przez 9-przez 3-calową patelnię do pieczenia z 18 ladyfingers w 3 rzędach, przycinając krawędzie, aby pasowały w razie potrzeby.
Połowę nadzienia mascarpone rozprowadzić na wierzchu. Dip Pozostałe 18 ladyfingers w kawie i zorganizować nad napełniania w patelni.
Pozostałe nadzienie mascarpone rozprowadzić na wierzchu i polać kakao. Chłód, zadaszony, co najmniej 6 godzin.
Tiramisu pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, następnie obsypać więcej kakao.
* Można zastąpić 2 szklanki świeżo parzonego espresso wodą i natychmiastowym espresso w proszku. * Tiramisu można schłodzić do 2 dni.