Tiramisu

Tiramisu
Tiramisu wymaga ok. 7 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 575 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz tia maria, ciężki krem, mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.

Instrukcje

1
Wymieszać wodę, espresso w proszku, 1 łyżkę cukru i Tia Maria w płytkiej misce, aż cukier się rozpuści, a następnie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
1-1/2 Uncji Rum Malibu O Smaku Kokosowym1-1/2 Uncji Rum Malibu O Smaku Kokosowym
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Beat żółtka, Marsala, i pozostałe 1/2 szklanki cukru w metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody za pomocą trzepaczką lub Ręczny Mikser Elektryczny, aż potrojony w objętości, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wyjąć miskę z ognia. Beat w mascarpone aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ubij śmietanę w dużej misce, aż utrzyma sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Miksturę mascarpone delikatnie, ale dokładnie ubić na bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
MascarponeMascarpone
6
Zanurzając obie strony każdego ladyfinger w mieszaninie kawy, dno linii 13 - przez 9-przez 3-calową patelnię do pieczenia z 18 ladyfingers w 3 rzędach, przycinając krawędzie, aby pasowały w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Połowę nadzienia mascarpone rozprowadzić na wierzchu. Dip Pozostałe 18 ladyfingers w kawie i zorganizować nad napełniania w patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
MascarponeMascarpone
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Pozostałe nadzienie mascarpone rozprowadzić na wierzchu i polać kakao. Chłód, zadaszony, co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
9
Tiramisu pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, następnie obsypać więcej kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1
* Można zastąpić 2 szklanki świeżo parzonego espresso wodą i natychmiastowym espresso w proszku. * Tiramisu można schłodzić do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Parzone EspressoParzone Espresso
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn