Sos śmietanowy z wędzonym łososiem i wódką
Sos śmietanowy z wędzonym łososiem i wódką może być właśnie tym sosem, którego szukasz. Za 2,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pescatarian przepis zawiera 283 kalorie , 8 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 osobom. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Allrecipes wymaga pomidorów, łososia, sosu pomidorowego i mielonego pieprzu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 24% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Penne ze śmietaną wódką i wędzonym łososiem , wędzony łosoś i farfalle w sosie śmietanowym cytrynowym i makaron Artisan Farfalle z wędzonym łososiem i sosem śmietanowym .
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż masło i cebulę z wędzonym łososiem. Gdy patelnia zacznie lekko dymić, odsuń rondelek od źródła ciepła i dodaj wódkę.
Gdy wódka się wypali, ponownie postaw sos na ogniu i wymieszaj z pomidorami, sosem pomidorowym i gęstą śmietaną.
Sos doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i papryczką chili. Zredukuj sos do pożądanej konsystencji; podawać.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Wędzony łosoś w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, winem musującym i Chardonnay. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest winnica Belle Glos Las Alturas Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Winnica Belle Glos Las Alturas Pinot Noir
Ta dziewicza ławka, położona w jednym z najwyżej położonych miejsc do uprawy na wyżynie Santa Lucia w hrabstwie Monterey, zapewnia winnicy Las Alturas chłodne, nadmorskie dni ze stałym nasłonecznieniem i podłożem z piaszczysto-gliniastej gleby Gloria. Sadząc tę 15-akrową winnicę, dopasowaliśmy różne klony Pinot Noir do poszczególnych zboczy i cech gleby terenu. Nasze zbiory są celowo utrzymywane na niskim poziomie, aby zachować intensywność owoców, jaką zapewniły nam te wybory klonalne. Bardzo ciemny burgund; aromaty czarnej wiśni i uprawianej ziemi są obfite i rozkoszują zmysły. Paleta jest pełna, ciągliwa i bogata. Pokrywa usta smakami nadzienia z ciasta jagodowego, słodkich przypraw i śliwki, a wszystko to otoczone złożoną strukturą, która prowadzi do elegancko miękkiego wykończenia, które wymaga kolejnego łyka.