Pikantny włoski sos do kiełbasy
Pikantny włoski sos do kiełbasek może być właśnie śródziemnomorskim przepisem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 603 kalorie , 22 g białka i 44 g tłuszczu . Ten przepis służy 4 osobom. Za 2,86 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i kup zieloną cebulę, grzyby, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 85% . Spróbuj pikantnej włoskiej kiełbasy i papryki , pikantnej włoskiej kiełbasy Strata i włoskiego sosu do spaghetti z kiełbasą , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Smaż czosnek, aż się zrumieni.
Kiełbasę włóż na patelnię z czosnkiem. Smaż, aż uzyska równomiernie brązowy kolor, krusząc go podczas gotowania.
Wymieszaj grzyby, bazylię i oregano; gotować 5 minut. Wymieszaj sos pomidorowy, duszone pomidory i pastę pomidorową. Następnie dodać wodę, czerwone wino, płatki czerwonej papryki i cukier. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez co najmniej 1 godzinę.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Włoskie można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Podere Il Palazzino Chianti Classico Argenina. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Podere Il Palazzino Chianti Classico Argenina
Chianti Classico Argenina ma rubinowoczerwony kolor. Nos jest świeży i owocowy z nutami czerwonych jagód i śliwki. Na podniebieniu świeże, dość miękkie, średnio treściwe, okrągłe, dość intensywne i trwałe, z owocowym finiszem