Najpopularniejsze smaki domowych przepisów w lutym

Zanim nadejdzie wiosna i zrobi się cieplej, nadszedł czas, aby przykucnąć i zabrać się za gotowanie! Tak, luty to świetny czas na wszystkie sprawy związane z jedzeniem, ponieważ możemy cieszyć się wkładaniem rzeczy do gorącego piekarnika i cieszyć się ciepłą, przytulną kuchnią.

Zanim mrugniemy, wkrótce nadejdzie lato, a dla wielu Fooddiez nasz gust w jedzeniu i napojach zmienia się wraz z porami roku. Oto kilka bardzo popularnych domowych przepisów, które z pewnością zachwyci Cię w tym sezonie!

Zimowa Zupa Z Kurczaka

To jest naprawdę świetne gotowane w naczyniu żaroodpornym z grubym dnem od pewnego francuskiego producenta! To jedno z tych dań, które z czasem robi się coraz lepsze.

Najlepiej zrobić to z udkami z kurczaka na kości i ze skórą, ponieważ pięknie się zrumienią.

Składniki:

  • 6 sztuk udek z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • Ząbek czosnku
  • 1 litr bulionu z kurczaka
  • 4 marchewki
  • 4 łodygi selera
  • Makaron Jajeczny
  • Świeża pietruszka

Metoda:

  1. Smaż udka z kurczaka, aż będą ładne i brązowe. Następnie odłóż na bok i na tym etapie możesz usunąć skórkę.
  2. Następnie smażymy cebulę i czosnek do miękkości. Do garnka wlej bulion z kurczaka, który przejmie wszystkie smaki sosów z smażonego mięsa. Zwróć kurczaka, marchewkę i seler. To powinno gotować się przez 25 do 30 minut. Aby uniknąć przypalenia kurczaka, można go usunąć aż do ostatnich etapów.
  3. Ostatnią częścią jest dodanie makaronu jajecznego i gotowanie do miękkości.
  4. Miło jest po prostu oderwać kurczaka od kości, a następnie dodać wyciśniętą cytrynę i dodać świeżą pietruszkę. Dopraw według własnego gustu!

Oczywiście jest to rodzaj dania, które może się różnić w zależności od rodzaju makaronu, bulionu i warzyw, ale zawsze może zawierać odrobinę osobowości szefa kuchni.

Wegetariański Stir Fry z Orzechami Nerkowca

Dlaczego nie wyjąć woka? Mimo, że smażenie na woku potraw na dużym ogniu i cały ten jazz to świetna umiejętność, to nadal jest to świetny sposób na gotowanie w domu i jest bardzo mało do zmywania!

Kluczem do wszystkich rzeczy w woku jest rozgrzanie oleju tak mocno, jak to tylko możliwe, ale utrzymywanie rzeczy w ruchu, aby uniknąć przypalenia. Sos sojowy dodaje dużo smaku, więc kup dobry!

Składniki

  • Sos sojowy
  • Brązowy cukier, ¼ szklanki wody i sok z cytryny
  • Oliwa z oliwek
  • 1 ząbek czosnku i 3 cebule
  • Drobno Siekająca Marchewka
  • Pokrojone pieczarki, cukinia, zielona lub czerwona papryka
  • 2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 szklanka orzechów nerkowca

Metoda smażenia Fooddiez

  1. Najpierw wymieszaj wszystkie płynne składniki: sos sojowy, wodę, brązowy cukier i sok z cytryny. Odłóż to na bok.
  2. Do woka wlej olej i zeszklij cebulę i czosnek. Następnie dodaj wszystkie warzywa, aż będą chrupiące, ale staraj się ich nie rozgotować. Mieszaj i gotuj wszystko dość równomiernie.
  3. Teraz wymieszaj mieszankę sosu sojowego przygotowaną w kroku 1. Dodaj ugotowany ryż i gotuj razem. Na koniec dodaj orzechy nerkowca i po prostu podgrzej.

Miło jest udekorować kolendrą lub pietruszką i ostatnim wyciskiem z cytryny, jeśli lubisz trochę więcej zing!

Jednogarnkowy Kurczak Z Warzywami

To kolejne bardzo popularne danie na luty. Połączenie dobrze przyprawionego udka z kurczaka z ładną, prostą mieszanką ziemniaków i warzyw! Wskazane jest użycie naczynia lub garnka o rozsądnej wielkości, aby wszystkie składniki można było rozłożyć i nie układać ich zbyt dużo, ponieważ skróci to całkowity czas gotowania.

Podstawowy sposób to połączenie udek z kurczaka z papryką i solą. Następnie pieczenie na mieszance grubo pokrojonych ziemniaków, cebuli i czosnku. Pod koniec gotowania dodaj garść szpinaku, aby nadać temu daniu ładny zielony dodatek. Smacznego!