Zimowa Zupa Z Kurczaka
To jest naprawdę świetne gotowane w naczyniu żaroodpornym z grubym dnem od pewnego francuskiego producenta! To jedno z tych dań, które z czasem robi się coraz lepsze.
Najlepiej zrobić to z udkami z kurczaka na kości i ze skórą, ponieważ pięknie się zrumienią.
Składniki:
- 6 sztuk udek z kurczaka
- 1 duża cebula
- Ząbek czosnku
- 1 litr bulionu z kurczaka
- 4 marchewki
- 4 łodygi selera
- Makaron Jajeczny
- Świeża pietruszka
Metoda:
- Smaż udka z kurczaka, aż będą ładne i brązowe. Następnie odłóż na bok i na tym etapie możesz usunąć skórkę.
- Następnie smażymy cebulę i czosnek do miękkości. Do garnka wlej bulion z kurczaka, który przejmie wszystkie smaki sosów z smażonego mięsa. Zwróć kurczaka, marchewkę i seler. To powinno gotować się przez 25 do 30 minut. Aby uniknąć przypalenia kurczaka, można go usunąć aż do ostatnich etapów.
- Ostatnią częścią jest dodanie makaronu jajecznego i gotowanie do miękkości.
- Miło jest po prostu oderwać kurczaka od kości, a następnie dodać wyciśniętą cytrynę i dodać świeżą pietruszkę. Dopraw według własnego gustu!
Oczywiście jest to rodzaj dania, które może się różnić w zależności od rodzaju makaronu, bulionu i warzyw, ale zawsze może zawierać odrobinę osobowości szefa kuchni.
Wegetariański Stir Fry z Orzechami Nerkowca
Dlaczego nie wyjąć woka? Mimo, że smażenie na woku potraw na dużym ogniu i cały ten jazz to świetna umiejętność, to nadal jest to świetny sposób na gotowanie w domu i jest bardzo mało do zmywania!
Kluczem do wszystkich rzeczy w woku jest rozgrzanie oleju tak mocno, jak to tylko możliwe, ale utrzymywanie rzeczy w ruchu, aby uniknąć przypalenia. Sos sojowy dodaje dużo smaku, więc kup dobry!
Składniki
- Sos sojowy
- Brązowy cukier, ¼ szklanki wody i sok z cytryny
- Oliwa z oliwek
- 1 ząbek czosnku i 3 cebule
- Drobno Siekająca Marchewka
- Pokrojone pieczarki, cukinia, zielona lub czerwona papryka
- 2 szklanki ugotowanego ryżu
- 1 szklanka orzechów nerkowca
Metoda smażenia Fooddiez
- Najpierw wymieszaj wszystkie płynne składniki: sos sojowy, wodę, brązowy cukier i sok z cytryny. Odłóż to na bok.
- Do woka wlej olej i zeszklij cebulę i czosnek. Następnie dodaj wszystkie warzywa, aż będą chrupiące, ale staraj się ich nie rozgotować. Mieszaj i gotuj wszystko dość równomiernie.
- Teraz wymieszaj mieszankę sosu sojowego przygotowaną w kroku 1. Dodaj ugotowany ryż i gotuj razem. Na koniec dodaj orzechy nerkowca i po prostu podgrzej.
Miło jest udekorować kolendrą lub pietruszką i ostatnim wyciskiem z cytryny, jeśli lubisz trochę więcej zing!
Jednogarnkowy Kurczak Z Warzywami
To kolejne bardzo popularne danie na luty. Połączenie dobrze przyprawionego udka z kurczaka z ładną, prostą mieszanką ziemniaków i warzyw! Wskazane jest użycie naczynia lub garnka o rozsądnej wielkości, aby wszystkie składniki można było rozłożyć i nie układać ich zbyt dużo, ponieważ skróci to całkowity czas gotowania.
Podstawowy sposób to połączenie udek z kurczaka z papryką i solą. Następnie pieczenie na mieszance grubo pokrojonych ziemniaków, cebuli i czosnku. Pod koniec gotowania dodaj garść szpinaku, aby nadać temu daniu ładny zielony dodatek. Smacznego!