Pikantny sos z małży
Spicy Clam Sauce to sos na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 95 kalorii . Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, pierwotnej i pescatarian . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Allrecipes wymaga małży, płatków pieprzu, parmezanu i liści oregano. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 36% wyniku , co jest wynikiem raczej złym. Podobne przepisy to Linguine z pikantnym sosem z małży , Linguine z pikantnym sosem z czerwonych małży i pikantna zupa z małży i kukurydzy .
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i odsączone małże; gotować i mieszać około 5 minut. Doprawić oregano, pieprzem i płatkami czerwonej papryki.
Wlać zarezerwowany sok z małży. Zmniejsz ogień do małego, gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Zdejmij z ognia i podawaj z makaronem.
W razie potrzeby udekoruj parmezanem.