Staromodny sos pomidorowy
Przepis na staromodny sos pomidorowy można przygotować w około 30 minut . Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 68 centów za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 191 kalorii , 5 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga boczku, cebuli, pieprzu i soli. Ten przepis wypróbowało i polubiło 49 osób. Świetnie sprawdza się jako sos w bardzo przystępnej cenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 45% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to staromodny sos z jajek podrobowych , staromodny pieczony indyk z sosem oraz klasyczny pieczony indyk z nadzieniem ziołowym i staromodnym sosem .
Instrukcje
Na patelni podsmaż boczek, aż będzie chrupiący.
Wyjmij na ręczniki papierowe, aby odsączyć; wyrzucić wszystkie soki z wyjątkiem 2 łyżek stołowych. Cebulę gotujemy w cieście do miękkości. Wymieszaj mąkę, sól i pieprz; gotować i mieszać na małym ogniu, aż mieszanina stanie się złotobrązowa. Stopniowo dodawaj pomidory i sok pomidorowy; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10-15 minut lub do momentu zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając. Wymieszaj boczek.