Sos pomidorowy Chef John ' s
Sos pomidorowy szefa kuchni Johna może być tylko sosem, którego szukasz. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 112 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ziół, pasta pomidorowa, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chef John ' s Chimichurri Sauce, SOS Chef John ' s White, oraz Chef John 's Shepherd' s Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oliwę z oliwek, cebulę, seler i szczyptę soli umieścić w dużym ciężkim rondlu lub piekarniku holenderskim na średnim ogniu. Gotować, aż cebula będzie bardzo miękka, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Czosnek wymieszać z mieszanką cebuli i gotować tylko do pachnące, o 1 więcej minut.
Wlej pomidory i ich sok do dużej miski i użyj rąk, aby zmiażdżyć pomidory, aż będą wyglądały na puree.
Wymieszać cukier, 1 łyżeczkę soli, pastę anchois, ocet winny biały, włoskie zioła i płatki czerwonej papryki do mieszanki warzywnej. Podgrzać do medium i gotować, aż płyn odparuje. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i doprowadzić do duszenia.
Wlać pomidory San Marzano i natkę pietruszki. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, włączyć ciepło do niskiej, i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, dodając trochę wody, jak sos gotuje się w dół. Mieszaj od czasu do czasu.