SOS Mole Meksykańskie
Przepis meksykański sos Mole jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten sos ma 85 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz olej roślinny, kolendrę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Wieprzowina z meksykańskim sosem migdałowym, Mexican Mole Rub, oraz Mexican Mole Hot Dog dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu i gotować cebulę do miękkości.
Wymieszać w proszku kakao, kminek, kolendra, i czosnek. Wymieszać w zupie pomidorowej i zielonej papryki chile. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować 10 minut.
Przelać do sosu lub wlać bezpośrednio na jedzenie, aby służyć.