Smażony Sum Po Boy

Smażony Sum Po Boy
Smażony Sum Po Boy to pescatarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 1494 kalorii, 30g białka, oraz 135 g tłuszczu. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kilka kreski gorący sos, mleko, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 33 minuty. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sum Smażony, Smażony Sum Po Boy, oraz Sum Smażony Na Patelni.

Instrukcje

1
Wlać około 3 cale oleju w głębokiej frytkownicy lub duży, ciężki garnek i podgrzać do 375 stopni F. Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj zmiażdżony czosnek i obracaj garnkiem, aby dodać posmak czosnku do masła. Chleb francuski pokroić w 1/2 długości i umyć wierzch i wnętrze masłem czosnkowym. Włóż chleb do piekarnika na 5 minut, aby go ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Chleb FrancuskiChleb Francuski
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Doprawić obie strony filetów sumowych sporą ilością soli i pieprzu. W szerokiej misce wymieszać mleko i jajko, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z SumaFilety Z Suma
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Mąkę kukurydzianą, mąkę, cayenne, sól i pieprz wymieszać w naczyniu z ciasta za pomocą widelca. Zanurz sum w mokrym cieście, a następnie zanurz w suchym; pamiętaj, aby całkowicie pokryć filety. Delikatnie upuść rybę w gorącym oleju partiami, aby patelnia nie była przepełniona. Filety smażyć przez 3 minuty, a następnie odcedzić na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami; posypać solą, gdy są jeszcze gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
SumSum
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku TruskawkowymOpakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku Truskawkowym
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Aby złożyć kanapkę, połóż ogórki na dnie 1/2 chleba, połóż smażonego suma na górze. Łyżka mały kopiec slaw na szczycie sumy i zamknąć kanapkę z góry 1/2 chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
SumSum
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
7
Pokroić na porcje i od razu podawać z ostrym sosem i cytryną na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
8
Połączyć kapustę, marchew, czerwona cebula, zielona cebula, i chile w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
W innej misce, wymieszać majonez, musztarda, ocet, sok z cytryny, i cukier; mieszając do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Wlać sos na mieszaninę kapusty i wrzucić delikatnie wymieszać. Doprawić cole slaw nasionami selera, ostrym sosem, solą i pieprzem. Schłodzić przez 2 godziny w lodówce podczas smażenia suma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona SeleraNasiona Selera
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
SumSum
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Składniki

2długie, miękkie francuskie bagietki do chlebadługie, miękkie francuskie bagietki do chleba8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy do smażeniaOlej rzepakowy do smażenia2marchew tartamarchew tarta1kilogramyfilety z sumafilety z suma1szczyptaPinch cayennePinch cayenne11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.nasiona seleranasiona selera1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMusztarda kreolskaMusztarda kreolska1Duże2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2ząbki czosnku, rozbiteząbki czosnku, rozbite1Głowazielona kapusta, rozdrobnionazielona kapusta, rozdrobniona2zielona cebula, posiekanazielona cebula, posiekana1dasheKilka ostrych sosówKilka ostrych sosów8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOS Na Ostro, do serwowaniaSOS Na Ostro, do serwowania1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKliny cytrynowe do serwowaniaKliny cytrynowe do serwowania1Średnia żółta cebula, posiekana1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPokrojone ogórki kiszonePokrojone ogórki kiszone1czerwone chile, w plasterkachczerwone chile, w plasterkach1czerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól morska i świeżo zmielony czarny pieprzSól morska i świeżo zmielony czarny pieprz1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1 kij) niesolone masło(1 kij) niesolone masło2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMączka z żółtej kukurydzyMączka z żółtej kukurydzy

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Catfish bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 33 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn