Shiitake Frittata kwadraty z Prosciutto
Placki Shiitake Frittata z Prosciutto mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 64 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 34 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką jajka, białka, grzyby shiitake i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Shiitake Frittata kwadraty z Prosciutto, Przegrzebek, Shiitake i Prosciutto patelnia niespodzianka, oraz Warzywa Frittata Kwadraty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w 9 do 10-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu; następnie gotować grzyby i szalotki, mieszając od czasu do czasu, 3 protokół.
Dodaj wodę i gotuj, mieszając, aż płyn odparuje, a grzyby będą miękkie i złociste, około 5 minut. Wymieszać z estragonem.
Podczas gotowania grzybów, lekko ubić razem całe jajka, białka, parmezan, sól koszerna i pieprz, do smaku.
Dodać mieszaninę jaj do grzybów; następnie gotować na dużym ogniu, mieszając energicznie, aż jajka są miękko jajecznione, 2 do 4 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i uformuj frittatę w kwadrat 6 1/2 cala za pomocą szpatułki. Gotować na małym ogniu, aż dno jest ustawione, o 2 protokół.
Umieść patelnię pod brojlerem (owiń niemetalowe uchwyty w folii), 5 do 6 cali od ciepła, i broil, aż jaja będą tylko twarde w dotyku i ledwo złote, 1 do 2 protokół.
Przenieść frittata do deski do krojenia i ostudzić. Przyciąć krawędzie kwadratu, a następnie wyciąć frittata na 24 prostokąty.
Każdy kawałek prosciutto pokroić wzdłuż na 3 paski. Owinąć pasek prosciutto wzdłuż wokół każdego prostokąta jajka, a następnie zawiązać szczypiorek wokół w poprzek.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Uwaga kucharzy: placki Frittata można zrobić dzień wcześniej i schłodzić, przykryć zwilżonym ręcznikiem papierowym, a następnie folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.