Sezamowo-sojowa fasolka szparagowa i papryka
Sezamowo-sojowa fasolka szparagowa i papryka zajmuje około 17 minut od początku do końca. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 131 kalorii, 4 g białka i 10 g tłuszczu każda. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką fasolkę szparagową – spójrz, olej sezamowy, olej roślinny i kilka innych składników, dasz radę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, lakto ovo-wegetariańską i przyjazną dla fodmap. Świetnie sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 49%. Fasolka szparagowa sezamowo-sojowa, fasolka szparagowa sezamowa w tempurze z sosem sojowym i fasolka szparagowa sezamowa w tempurze z sosem sojowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Fasolkę szparagową pokroić pod kątem na 2-calowe kawałki.
Dodać wodę, sól do smaku i gotować fasolę 5 minut, następnie odcedzić.
Umieść patelnię z powrotem na kuchence i dodaj olej roślinny.
Rozgrzej patelnię na dużym ogniu, aż olej zacznie dymić.
Dodaj fasolę i czerwoną paprykę i smaż mieszając 2 minuty.
Dodaj olej sojowy i sezamowy i przełóż do naczynia, w którym będziesz podawać.
Udekoruj nasionami sezamu i podawaj.