Sezamowo-sojowa fasolka szparagowa i papryka

Sezamowo-sojowa fasolka szparagowa i papryka
Sezamowo-sojowa fasolka szparagowa i papryka zajmuje około 17 minut od początku do końca. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 131 kalorii, 4 g białka i 10 g tłuszczu każda. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką fasolkę szparagową – spójrz, olej sezamowy, olej roślinny i kilka innych składników, dasz radę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, lakto ovo-wegetariańską i przyjazną dla fodmap. Świetnie sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 49%. Fasolka szparagowa sezamowo-sojowa, fasolka szparagowa sezamowa w tempurze z sosem sojowym i fasolka szparagowa sezamowa w tempurze z sosem sojowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Fasolkę szparagową pokroić pod kątem na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
2
Umieścić na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać wodę, sól do smaku i gotować fasolę 5 minut, następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Umieść patelnię z powrotem na kuchence i dodaj olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
5
Rozgrzej patelnię na dużym ogniu, aż olej zacznie dymić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodaj fasolę i czerwoną paprykę i smaż mieszając 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
7
Dodaj olej sojowy i sezamowy i przełóż do naczynia, w którym będziesz podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
8
Udekoruj nasionami sezamu i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
TrudnośćNormalny
Gotowe W17 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn