Sernik Mocha
Sernik Mocha wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 6G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 14 i kosztuje $1.16 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką cukier, wafle czekoladowe, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Sernik Mocha, Sernik Mocha, oraz Sernik Puszysty Mocha.
Instrukcje
Wafle czekoladowe przetworzyć w robocie kuchennym do zmielenia.
Dodać 2 łyżki cukru i masła; pulse 1 lub 2 razy. Naciśnij mieszankę okruchów na dnie i 1 1/2 cala w górę boków 9-calowej patelni sprężynowej. Wyluzuj.
Wymieszać razem ziarna espresso i 1/2 szklanki wrzącej wody; ostudzić.
Wlać przez filtr do kawy, rezerwując 1/3 szklanki płynu (w razie potrzeby dodać wodę, aby uzyskać 1/3 szklanki).
Czekoladę rozpuścić w małym rondlu na małym ogniu, często mieszając.
Ubić serek śmietankowy na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie gładki. Stopniowo dodawać 1 szklankę cukru, dobrze ubijając.
Dodaj espresso, roztopioną czekoladę, śmietanę i jajka; ubijaj do wymieszania.
Piec w temperaturze 350 przez 55 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik w piekarniku 1 godzinę z lekko otwartymi drzwiami piekarnika. Schłodzić na stojaku z drutu. Schłodzić co najmniej 8 godzin.