Halibut z sosem Pietruszkowo-cytrynowym
Halibut z sosem Pietruszkowo-cytrynowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 34g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 8,45 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka grubych steków halibut, śmietana, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ranczo Halibut z sosem tatarskim cytrynowo-Pietruszkowym, Gotowany Halibut Ze Słodkim Czosnkiem, Pietruszką I Cytryną, oraz Halibut maślany z tymiankiem w sosie Pietruszkowym.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać wodę i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 6 protokół.
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o jedną trzecią, o 6 protokół.
Ostudzić przez około 10 minut.
Natkę pietruszki wymieszać w rondlu.
Przełożyć sos do blendera i grubo puree. Powrót sos do rondla. Wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić sosem solą i pieprzem i ogrzać.
W każdej z 2 dużych patelni nonstick podgrzać 1 łyżkę pozostałego oleju, aż się połysk. Przyprawić halibuta solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż zbrązowieje i po prostu gotowane, o 4 protokół.
Przełożyć halibuta na talerze.
Podawać z sosem pietruszkowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.