Schłodzony Bouillabaisse Velouté
Schłodzone Bouillabaisse Velouté może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $2.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 24g białka, oraz 12g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz płatki pieprzu, oliwę z oliwek, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schłodzony Bouillabaisse Velouté, Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, oraz Bouillabaisse dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia jest duży rondel, niższe go na wolnym ogniu i przechowywać go tam.
Wlać oliwę do dużego garnka na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodaj cebulę, seler, por, czosnek i koper włoski, doprawić solą i pieprzem i gotuj, mieszając regularnie, przez 8-10 minut, lub aż warzywa zmiękną, ale nie zabarwią się.
Dodaj pastę pomidorową i świeże pomidory i nadal gotować i mieszać przez 4 Więcej minut. Wrzucić krewetki, zioła, i przyprawy i gotować mieszając, przez 2 minut lub aż krewetki włączyć różowy.
Dodaj gotującą się wodę i gotować przez 2 minuty więcej, następnie, z rowkiem łyżką, Usuń krewetki. Odstaw krewetki na około 10 minut, tak aby były wystarczająco chłodne, abyś mógł usunąć muszle.Shell i De-vein krewetki, zastrzegając muszle, i przechowywać w lodówce, pokryte, aż potrzebne. Wrzuć skorupy z powrotem do garnka i gotuj na wolnym ogniu z zupą przez kolejne 30-40 minut, regularnie odtłuszczając pianę i wszelkie ciała stałe, które unoszą się na powierzchnię. Gdy zupa ma tylko 5 minut, aby gotować, dodać ciecierzycę. Doprowadzić zupę z powrotem do wrzenia, a następnie wyciągnąć garnek z ognia.
Wlać zupę do blendera i puree, aż będzie gładka (być może trzeba będzie pracować partiami). ZupÄ ™ przepchnä ... Ä ‡ przez drobno oczkowe sitko, tak aby byĹ 'a na tyle gĹ' adka i kremowa, ĺľeby sprostaÄ ‡ swojej nazwie, veloutéâ€"powinna byÄ ‡ na tyle gruba, ĺľeby posmarowaÄ ‡ Ĺ' yĺľkä™. Jeśli jest zbyt gęsty, wymieszaj trochę wody. Sprawdź przyprawę, w razie potrzeby dodaj sól i biały pieprz, a następnie przykryj i schłodź.Warzywa
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni lub patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać cebulę i paprykę i gotować, mieszając, aż warzywa zaczną mięknąć, ale nie kolor, o 3 protokół.
Wlać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i dodać cukinię, bakłażan, czosnek, płatki czerwonej papryki oraz sól i pieprz do smaku. Gotować i mieszać przez 6 do 8 minut więcej, aż warzywa będą miękkie. Warzywa przełożyć do miski, aby ostygły do temperatury pokojowej.Gdy warzywa są chłodne, Usuń i wyrzuć czosnek. Wymieszać ze szczypiorkiem, połową bazylii i ciecierzycą. (W tym momencie przykryć i schłodzić warzywa przez kilka godzin, aż będą potrzebne.) Do
Włożyć warzywa do zupy tureen, rozsypać krewetki i posypać oliwkami.
Wlać schłodzoną zupę do turen i posypać pozostałą bazylią na wierzch.