Sałatka Truskawkowo-Feta

Sałatka Truskawkowo-Feta
Sałatka Truskawkowo-Feta zajmuje od początku do końca około 10 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,62 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 4 g białka i 14 g tłuszczu. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka orzechów włoskich, sera feta athenos, młodych warzyw i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską i pierwotną. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Sałatka z truskawkami i fetą, sałatka z truskawkami i fetą oraz sałatka z truskawkami i fetą są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki oprócz sosu w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj dressing tuż przed podaniem; lekko wymieszać.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Elsy Bianchi Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 8 dolarów za butelkę.
Chardonnay Elsy Bianchi
Chardonnay Elsy Bianchi
Jasne, średnio intensywne aromaty miodowo-cytrynowej, brzoskwini i owoców tropikalnych, czynią to wino natychmiast atrakcyjnym. Miękkie wejście i przyjemna chrupkość łączą przyjemność zarówno jako aperitif, jak i doskonały dodatek do lżejszych dań.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn